Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve eşi Sevim Zeybek, Afyon Postası’na konuştu. 

BU KADAR KATILIM BEKLEMİYORDUK

3. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali’ni değerlendiren Başkan Zeybek,  şunları söyledi: “Bana göre çok mükemmel geçti. Bu kadar katılım beklemiyorduk. Yurt içinden hemen hemen her bölgeden şeflerimiz katıldı. 15’e yakın ülkenin büyükelçileri ve şefleri katıldılar. Kendileride böyle bir organizasyon beklemediklerini söylüyorlar. Dünya Motokros yarışması ile bu Gastro Afyon, ilimizin tanıtımına çok ciddi katkı sunuyor. Kasım ayında da Arap Boksuda 60 ülkede canlı olarak yayınlacak. Aldığımız bilgiler bu turnuvanın çok ciddi izleyici kitlesi olduğu yönünde”

ÇEVRE İLLERE GÖRE AFYON ÇOK FARKLI

Başkan Zeybek’e Afyon mutfağından en sevdiği lezzette soruldu. Zeybek bo soruya şöyle yanıt verdi: “Ben Afyon lezzetlerinin hepsi çok seviyorum. Çevre illere gittiğimizde Afyon, lezzet bakımından çok farklı. Dışarıdan gelen insanlar bol kepçe olarak görüyor burayı. Burası ikliminden midir, havasından mıdır nedir çevre illerin çok üzerindedir”

SEVİM HANIM’DEN MEMNUNUM, YEMEK AYRIMI YAPMAM

Eşim Sevim Hanım’dan çok memnunum. Yaptığı her yemeği severek yiyorum. Yemek ayrımı yapmam. Ellerine sağlık. Ama güveci çok severim. 

SEVİM ZEYBEK: HER ŞEY ÇOK GÜZELDİ

Sevim Zeybek ise, “Bende güveci çok severim. Festival çok güzel geçti, her şey çok bereketliydi” dedi.