31 Mart Seçimleri'nde Afyonkarahisar'da seçimi kazanan AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, bu dönemin projeler dönemi olacağını söyledi. Zeybek, 'Bazı iller, raylı şehir ulaşımını TCDD ile ortaklaşa işletiyor. Biz de merkezi hükümetimizle birlikte AFRAY Banliyö tren hattını, bu yılın sonunda faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz. Bu projemizle şehrin çehresi değişecek' dedi.

PROJELER DÖNEMİ
 Nasıl bir seçim süreci geçirdiniz?
2 dönem ilimizi yöneten Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban çok güzel hizmetlerde bulundu. Kalan projeleri de biz devam ettireceğiz.

 AFRAY projesi ne zaman hayata geçecek, şehre ne kazandıracak?
Bazı iller raylı şehir ulaşımını TCDD ile ortaklaşa işletiyor. Biz de merkezi hükümetimizle birlikte AFRAY Banliyö tren hattını bu yılın sonunda faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz. Bizler hükümetle uyumlu bir şekilde çalışarak proje kitapçığımızda yazdıklarımızdan daha fazla projeyle vatandaşlarımıza hizmette bulunacağız.

MİLLET BAHÇESİ
 Garnizon Komutanlığı arazisine kurulacak millet bahçesinde neler var?
Muhteşem bir millet bahçesi geliyor. Kurum onaylarından sonra Örnekevler mahallemiz sınırları içerisindeki garnizon komutanlığımızın bulunduğu alanda tüm mevcut yeşil korunduğu gibi 100 bin adet endemik ağaç ve bitki dikilecek. Bu alana göletlerin, büyük piknik alanlarının, anfi tiyatronun, zooloji hayvan parkının, botanik bahçenin, aquaparkın, su oyunları parkının yanı sıra savaş müzesi, panaroma alanı, sosyal tesis, otopark, spor alanları ve süs bahçeleri yapılacak. Millet bahçesinde 5 km yürüyüş yolu, 4 km bisiklet yolu da olacak.

 Şehrin en büyük sorunu trafik. Bunu çözmek için ne yapacaksınız?
Şehir merkezinde trafik yoğunluğundan dolayı otopark ihtiyacının arttığı ana cadde güzergahlarında gerekli trafik düzenlemeleri ve mülkiyet ile ilgili çözümlemeler yapılarak teknolojik akıllı otoparklar yapacağız. Master plan çerçevesinde değerlendireceğimiz ve mülkiyet çözümlerinin sağlandığı sırayla etap etap sürdüreceğiz.

JEOTERMAL VE MERMER PARK
 Afyonkarahisar dünyaya ihraç eden bir şehir. Bu yönde bir projeniz olacak mı? 
Şehrimizin en önemli ihracat kalemi olan Afyon mermerini tanıtmak amacıyla mermer park projesini uygulayacağız. Mermer parklarda 81 ilin haritadaki yerini farklı farklı Afyon mermeri ile tanıtarak burayı sosyal medya noktası haline getireceğiz. 

 Jeotermalle ilgili bir projeniz olacak mı? 
Şehrin havasını değiştirecek bir proje de Jeotermal Park projesi. İçerisinde; kafe, milletkıraathanesi, şehir terası, günübirlik tesisler, termal su ile çalışan açık ve kapalı aqua parklar, gayzerler, su oyunları, termal sulu sokak havuzları, yeşille buluşan bisiklet yolları, dinlenme alanları termal çamur kürü, termal orijinli kozmetik kremlerin ve hediyelik eşyaların satılacağı alanlar bulunacaktır.

 

Kaynak: Yeni Asır - https://www.yeniasir.com.tr/ege/afyonkarahisar/2019/04/29/mehmet-zeybek-afyonkarahisara-rayli-sistem-getirecegiz