Erdal Akar Parkı’nda gerçekleşen yer teslim törenine Vali Yardımcıları Nurullah Kaya, Ömer Tekeş, Mehmet Keklik, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve çok sayıda davetli katıldı.

1 MAYIS 2023 TARİHİNE SÖZ VERDİ

Burada konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, teleferik işinin yaklaşık 100 Milyon TL olduğunu belirterek işi alan firmaya bu işe girdikleri için teşekkür etti. Başkan Zeybek, teleferiğin 2023 seçimleri öncesinde faaliyete alınacağını söyledi. Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, müteahhit firmanın sahibinden 1 Mayıs 2023 gününde işi bitirme sözü istedi. Firma sahibi de 1 Mayıs’ın kendi doğum günü olduğunu belirterek söz verdi.

"YOLCU GARANTİLİ DEĞİL"

Başkan Zeybek, imza töreninde Başkan Yardımcısı Benol Kaplan'ın uyarısı ile işin detaylarını açıkladı. Zeybek, ihalenin daha önce belirtildiği gibi 140 bin yolcu garantisi ile yapılmadığını kaydederek şöyle konuştu: "140 bin yolcu garantili değil, 160 bin yolcu garantisi diyecektim ama doğrusunu söyleyeyim. Yolcu garantili vermedik."

YOLCU GARANTİSİZ YAPILACAK

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek projenin yolcu garantisiz yapılacağını duyurarak; “İhale edildi, edilmedi, yapıldı, yapılmadı” tartışmalarından sonra yolcu garantili bir ihaleye çıkmıştık Muhalefetin çok ciddi tepkileri vardı. “Veremezsin, verirsen zarar edersin AK Partili Meclis üyeleri zararı karşılamak zorunda” gibi eleştiriler geldi. Bu eleştirilere karşı bende “Teleferik bittiği zaman “Madem zararını AK Partili Meclis Üyeleri karşılayacak Herkes binebilir ama muhalefet asla” diye espri yapmıştım. Arkadaşlarımız espriden anlamıyorlar” dedi.

“BELEDİYE OLARAK HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

İhalemizi gerçekleştirdik. Kenan kardeşimiz ve Ahmet Bey kardeşimiz kurmuş oldukları ortaklıkla ihalemize girdiler ve aldılar. Kendilerine kazasız belasız çalışma diliyorum. Allah yardımcıları olsun. Belediye olarak her zaman yanınızdayız” dedi.  Teleferik projesinin şehrimize değer katacağına dikkat çeken Başkan Zeyzek “Projenin Afyon’un ilk yerleşim bölgelerinden biri olan konaklar bölgesine ciddi bir hareketlilik getireceğinden şüphem yok. 2021 yılında Çevre Şehircilik Bakanlığımızın destekleriyle bu bölgede 115 konağımızı turizme kazandırdık” dedi.

“MİLLETVEKİLLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yatırımlara olan destekleri dolayısıyla Afyonkarahisar Milletvekillerimize de teşekkür eden Başkan Zeybek şöyle devam etti; “Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, yapmış olduğumuz yatırımlarda bizim önderimiz olan Milletvekillerimize desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yatırımları yaparken arkamızda güçlü bir desteğin olması gerekirdi. Elhamdülillah AK Parti Hükümeti var, Cumhur İttifakı var. Ülkemizin gelişmesi adına el birliği yaptılar. Onlardan aldığımız güçle, vekillerimizin destekleriyle önümüzü görerek ihalelere çıkıyoruz” dedi.

2023 SEÇİMLERİNDEN ÖNCE PROJE TAMAMLANMIŞ OLACAK

Projenin 2023 genel seçimlerinden önce tamamlanacağı müjdesini veren Başkan Zeybek son olarak şunları söyledi, “Teleferik projesini 2023 Yılı genel seçimleri, seçim yasaklarından önce açılışını el birliği ile halkımızın hizmetine sunacağımızdan şüphem yok. Zor bir yatırım. Allah yardımcıları olsun. Herkesin “ülkede ekonomik kriz var” dediği dönemde firma cesur bir kararla ihaleye girdi Afyon’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.