Karayolları Alt geçidinin açılışında konuşan Vali Gökmen Çiçek, açılışta şunları söyledi: 

AFYON, AVRUPA ŞEHİRLERİ İLE YARIŞACAK

Bugün mutlu bir gün, mutlu bir törenle haftaya başladı. Afyon’da son zamanlarda geldiğim günden beri haftaya yeni müjdelerle başlıyoruz. Afyon’u daha iyiye götürmek için hep beraber çalışıyoruz. Biz kararlıyız. Afyonkarahisar’ı Avrupa’daki şehirlerle yarıştıracağız. 

BAŞKANIMIZA SÖYLEDİĞİNDE İNANMAMIŞTIM

Arkadaşlar 5.5 ayda böyle bir yapının ortaya çıkması inanılmaz bir şey. Belediye başkanımız bunu söylediğinde bana hiç inandırıcı gelmedi. Ama ne zaman arasam alt geçidin inşaatın kontrolündeydi. Bir yere gideceğimiz zaman burayı kontrol ettiği için gerçekleştiremedik. Firmayıda tebrik ediyorum. Titiz bir çalışma sonrasında bu eser ortaya çıktı. Ben dediği günde bu eseri ortaya çıkardığı için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Sağolasın başkanım. 

ADI NE OLACAK BUNU MERAK EDİYORUM

Fakat ben iki haftadır belediye başkanı buranın adını ne koyacağını merak ediyorum. Bununla ilgili forumlar açıldı. Sosyal medyada fikirler tartışıldı. Arkadaşlar belediye başkanımızda mutlaka düşünmüştür, ben buraya çağırayım ismini buranda öğrenelim. Vali Çiçek bu sözlerle üzerine Başkan Mehmet Zeybek’e “Başkan, sürpriz olacaktı belki buraya gel ismini burada açıkla” dedi. 

BAŞKAN ZEYBEK: DAMARLARIMDA AFYON MİLLİYETÇİLİĞİ VAR

Başkan Zeybek kürsüye gelerek alt geçidin ismini ve neden bu ismi tercih ettiğini şu sözlerle açıkladı: 

Sayın Valim, damarlarımda biraz Afyon milliyetçiliği var. Afyon’a hizmet etmiş, Afyon’un tarihinde yer alan bir büyüğümüzün ismi aklıma geldi. Rahmetli Kadir Mısırlıoğlu’nun Kurtuluş Savaşı’nda Sarıklı Mücahitler adlı bir kitabı var. Orda Afyon’un kurtuluşunda çok büyük bir hizmetler almış, Yunan’ı buradan Ankara’ya geçirmeyen bir kişi. Bana 40 tüfek verin ben Yunan’ı Ankara’ya geçirmem demiş Mustafa Kemal Atatürk’e. Bunu diyen bir ulema. Atatürk, atta yok silahta yok diyor. O zaman müsade edin, diyor. O dönemde alimler ulema cübbesi giyerlermiş. Üzerinde asker ve ilmiye cübbesi ile Hacı Bayram Camii’ne çıkıyor ve vaaz ediyor. Bu vaazda, ‘vatan toprağı düşmanlar tarafından çiğnenirken evinizdeki silahların hesabını Allah’a veremezsiniz’ diyor. Millet galeyana geliyor. Herkes atını ve silahlarını getiriyor. İçlerinden 40 atı ve 40 silahı alıyor. Diğerlerini Atatürk’e teslim ediyor. Afyon’a gelip Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcını Hıdırlık’a soba borularını yerleştirerek Afyon’un kurtuluşuna ön ayak olmuş, alim, meclis açıldığında ilk milletvekili olmuş, Şükrü Çelikalay ismini düşünüyorum. 

Vali Gökmen Çiçek’te bu sözler üzerine “Şükrü Çelikalay Alt Geçidi hayırlı olsun” dedi.  

YÜRÜYEREK ALT GEÇİDİ AÇTILAR

Daha sonra alt geçit kurdele kesilerek hizmete açıldı. Protokol üyeleri alt geçidi yaya olarak geçerek alt geçidi hizmete aldılar.