Belediyenin resmi internet sitesinden yapılan açıklama aynen şöyle: 

Afyonkarahisar’a yatırım yapmak isteyen herkesin yanında olduklarını söyleyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, bu konuda her türlü riski göğüslemeye hazır olduklarını ifade etti. “Yeter ki, memlekete yatırım yapılsın” diyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek; bazılarının yatırımın önüne geçmek ve engellemek için arazi sahiplerine “arazilerinizi vermeyin, istimlak edilecek” şeklinde telkinde bulunduklarını yineledi.

“MAALESEF YATIRIMI NİĞDE’YE YAPTI”

Yatırımcıların arazi bulmakta zorlandığını ve bu sebepten başka şehirlere kaydığını dile getiren Başkanımız “Mesela ciddi bir yem firması şehrimizde çok büyük bir yatırım gerçekleştirecekti. Uğraştık ‘farklı bölgelerden yer bulalım, yatırımı oraya yapın’ dedik. Arkadaşımız maalesef yatırımı Niğde’ye yaptı. Yine şehrimizde bir tekstil firması var. Aşağı yukarı 280 kişi çalışıyor. Niğde’den 100 bin metrekare yer almış. Fabrikasını oraya taşıyacak. Kendilerine ‘Afyonkarahisar’ımızdan ayrılmayın, yatırımı burada büyütmeye devam edin, istimlakı gerçekleştirelim, araziyi tahsis edelim’ dedik.  

“İŞ- AŞ- EMEKTEN BAHSEDENLER ARAZİ SAHİPLERİNE TELKİNDE BULUNUYOR”

Maalesef tahsis edeceğimiz araziler Beyyazı Kasabamız ve Erenler Mahallemizin arazileriydiAfyon’da iş-aş-emekten bahsedenler Beyyazı’ya gidiyor “Arazilerinizi vermeyin, istimlak edilecek” diye telkinde bulunuyor.  İnşallah bu arkadaşımıza 100 bin metrekare büyüklüğünde bir arazi tahsis edebilirsek yatırımı burada büyütmelerini ve şehrimizde kalmalarını sağlayacağız. Şu anda 280 kişi çalışıyor. Dokumaya da geçmeleri halinde 350- 400 kişinin aynı anda istihdamı sağlanacak” dedi.

TÜRKİYE’NİN İKİNCİ ŞİŞE CAM FABRİKASI

Türkiye’nin ikinci büyük şişe cam fabrikasının Afyonkarahisar’da kurulması yönünde de bir çalışma başlatıldığını aktaran Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek;  “ Yine büyük bir yatırımcımız var. 250- 300 bin metrekare yer istiyor. Tamamlandığında bin kişinin çalışabileceği kapasitede büyük bir fabrika kurulacak. Hesap etmişler, 16 bin kamyonun nakliye yapabileceği Türkiye’de belki de şişe cam sanayii de ikinci bir fabrika olacak burası. Sanayi Bakanlığı ile görüştük, altyapı için her türlü desteği verebileceklerini ifade ettiler. İnşallah bu engelleri aşarsak şehrimize büyük yatırımcıların gelmesinin önünü açmış olacağız.” dedi.