Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kanal 3 televizyonunda katıldığı programda özetle şunları söyledi;

2018’DEKİ ÇALIŞMADA BİR İLERLEME KAYDEDİLMEMİŞ

2018 yılında dönemin valisi ve belediye başkanı olan arkadaşımız bir çalışma yapmış. Çalışmada bir ilerleme kaydedilmiş. 2019 yılı Haziran ayında biz bu çalışmayı Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Bey  ile tekrarladık. 12 ürünümüz tescilliydi. 32 ürün daha tescil için sıra bekliyor. 99’a yakın yöresel lezzetimiz var. Bunları bir bir tescil ettireceğiz. 31 Ekim itibariyle Afyon, Gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olduk. Adana ile yarışmışız. Onları geçmişiz. Bu bizim için onur vesilesi oldu.

600 VEKİLİMİZE AFYON LEZZETLERİNİ GÖNDERECEĞİZ

Belediyede bir gastronomi bölümü oluşturduk. Arkadaşlarımız ciddi bir tanıtım atağına geçti. Afyon’un lezzetlerinin yer aldığı bir paket hazırlayıp bunu 81 ilin valisine gönderelim dedik. Gönderdik. Valililerimizden müthiş dönüşler aldık. 81 ildeki belediye başkanlarımızın tamamına gönderdik. Pandemi dönemi nedeniyle meclisimiz kapalıydı. Şimdi açıldı. 600 vekilimizin hepsine gönderiyoruz. Afyon’da ki sanayicilerimiz bizim ürünlerimizide katalım demeye başladı. Önümüzdeki günlerde farklı yerlerede göndereceğiz.  

PTT BİNASINI ALIP MEYDANA KATACAĞIM

Ulaştırma Bakanımız Afyon’a geldiğinde PTT Başmüdürlüğü binasını talep ettim. İnşallah orayıda alacağım. Meydana katacağım. Daha önceki ulaştırma bakanımızla yaptığımız görüşmede PTT’nin bazı arazileri var. Burada imar düzenlemesi yapılırsa biz buraları terk edebiliriz demiş. Bende her türlü imar düzenlemesini yapacağım. Yeterki bu meydanın önünü açalım istiyorum. Mısri Cami ve İmaret Cami’nin ordaki kentsel dönüşüm çalışmaları başladığında, Alaca Hamam dediğimiz alan öne çıkacak. Burada öne çıktığında meydan daha mükemmel olacak. 

3 TAKIMIN HAKKINDA GELMEMİZ ZORDU

Geldiğimizde 3 takım vardı. Afyonspor’un ciddi borcu vardı. Voleybol’daki takımımız Efeler Ligi’nden düşmüştü. Basketbol takımımızın 5 Milyon’a yakın borcu vardı. 3 takımın hakkında belediye olarak gelmek çok zor. Kaldıki geçmişi hatırlıyorum. Gaziantep bile futbolun hakkında gelemedi. Eskişehir böyle. Burada bir cambazlık gerekiyordu. Oturduk istişare ettik. Ne yaparız dedik. 1-2 yıl içerisinde şampiyona olmasakta mücadele edecek bir takım kuralım bu süreç içerisinde borcumuzu sıfırlayalım diye yola çıktık. 

FUTBOLDA KENDİ YAĞIMIZDA KAVRULUYORUZ

2019’da güzel bir performans yakaladı. Yönetim biz bu işi götüremeyeceğiz dediler. Bizde farklı arayışlara girdik. Birilerine verelim, yönetimi devredelim dedik. Ama olmadı. Kendi yağımızla kavrulalım istedik. İnşallah bu sene borcumuzu şey edersek önümüzdeki yıllarda farklı bir yol izleyeceğiz. 

BASKETBOLU ALMAK İSTEYENE VERMEM DEDİM 

Basketbol’u o dönemde atalım diye düşünmüştüm. 3 takımın hakkında gelemem diye düşündüm. Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu beni aradı. Takımı satarsan ben müşteri bulayım dedi. Kapanmasın kulüp dedi. İnşallah dedim. Takıma sahip çıkamadı derler diye biz bu işten vazgeçtik. Bir arkadaş geldi. Ben eski basketbolcuyum basketbolu bana ver dedi. Borcu kabul ediyorum dedi. Benden ne istiyorsun dedim hiç bir şey dedi. Niye alıyorsun takımı dedim. Biz yurt dışından oyuncu getirip burada yetiştirip satacağız dedi. Burayı basamak olarak kullanacağını söyledi. Hay hay dedim. Bir mukavele getirdiler. Ben bu arkadaşı soruşturdum. Bu takımı veremem dedim. O arkadaş gitti. Şu anki bizim eski teknik direktörümüz başkanımız takımı bana ver dedi. Ne istediğini sordum. Otelden yer, yeme içme gibi şeyler talep edildi. Derhal dedim. Nefis bir seyirci kitlesine ulaştı. Geçtiğimiz yıl güzel bir performans yakaladılar.