Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kanal 3 televziyonunda Mehmet Emin Güzbey'in sorularını yanıtlıyor. 

Başkan Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Afyonkarahisar ziyaretinde yaşananları anlatıp sözü internet üzerinden satışa çıkarılan müze arazisine getirdi. Başkan Zeybek özetle şunları söyledi: 

BAKAN BEY BU DOKUYU BOZDURMA DEDİ

Müzenin olduğu yere vardık. TOKİ başkanımız aynı araçtaydı. Bakan beye buranın satıldığını söyledim.  TOKİ Başkanına bakan bey şunu söyledi. Alan arkadaşları bul, başka bir yerden arsa ver. Takasa yanaşmazlarsa yatırdıkları parayı günümüze değerlendirerek paralarını iade edin dedi. Burada yapılaşmaya müsade etmeyin dedi. Buradaki yetişmiş yeşil dokuyu görünce “bu dokuyu bozdurma ne olur” dedi. Tamam sayın bakanım dedim. 

RUHSAT ALMAYA GELDİLER, VERMEDİM

Arkadaşlar ruhsat almaya geldi. Ben ruhsat vermem dedim. Açık ve net. Ben bu yeşil dokuyu bozdurmam dedim.Biz aldık dediler. Gidin TOKİ ile anlaşın dediler. 

BURANIN TAPUSUNU BELEDİYEYE ALACAĞIZ

TOKİ Başkanıyla görüştüler. Şu anda orası meclis kararı ile yeşil alan. Bu arkadaşlar sorunlarını TOKİ ile halledecekler. Bakan beyi son ziyaretimizde talimatlarınızı uyguladığımı söyledim. TOKİ başkanına dönüp “buranın tapusunu belediyeye aktarın” dedi.  Oranın tapusunu belediyeye alacağız.