Afyonkarahisar yerli ve yabancı misafirlere ev sahipliği yapıyor. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 19. Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali için yabancı ülkeler ile güzel ülkemiz Türkiye'den katılan Halk oyunları ekipleri ile bir araya geldi.

BAŞKAN ZEYBEK’TEN HALK OYUNLARI EKİBİNE TEŞEKKÜR

Halk oyunları ekipleri ile Belediye Meclis Salonu'nda bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, tüm ekipleri ilimizde misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Yabancı ekiplere ilimizle ilgili kısa bir bilgi veren Başkanımız Zeybek, ziyaret anısına ekiplere belediyemizin atölyelerinde yapılan duvar saati hediyesi takdim etti. Halk oyunları ekipleri de Başkanımız Mehmet Zeybek’e ülkelerine özgü hediyeler takdim ederek, gördükleri misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

RENKLER VE KÜLTÜRLER ZAFER FESTİVALİ’NDE  

Her yıl kültürlerin kaynaşmasına sahne olan festivalde; Bulgaristan, Moldova, Kırgızistan, Bosna Hersek, Kosova, Söke Belediyesi, Giresun Belediyesi, Bursa Namık Kemal Halk Dansları Topluluğu ve Afyonkarahisar Belediyesi Halk Dansları Topluluğu yer alacak. Ekipler kendi yörelerine özgü halk oyunlarını Afyonkarahisar halkı için sergileyecek. Renkli görüntülere sahne olacak festivalde halk oyunları gösterileri bugün saat 19.30'da AFİUM Alışveriş Merkezi’nde, 27-28-29 ve 30 Ağustos günlerinde de farklı noktalarda düzenlenecek.