Başkan Zeybek’in açıklamaları şöyle: 

HAPAZLAMACILAR SÖZÜNE YANIT

Yok efendim haplamacılar varmış. Yok efendim rantı götürenler varmış. Bu rantı arkadaşların kendilerine takdim edelim diyoruz. Burada belediye olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Vatandaş zarar görmesin, vatandaş ne hak ediyorsa onların haklarını korumak için son ana kadar mücadele edeceğiz. 

AFYON’DA 5.5 ŞİDDETİNDE DEPREM OLSA VALLAHİ BİLLAHİ… 

Bir gerçek var. Birinci derece deprem bölgesidneyiz. İzmir’de 5’in üzerinde deprem oldu. Yazlıkta duranlar merkeze gelmesin diyorlar. 7 şiddetinde deprem her an olabilir diyorlar. Bizim Afyon’da olmayacak diye bir şey yok. 1.9 ile 3,5 şiddetinde 5 ayrı deprem oldu. Yarın vurduğu zaman bu hapazlamacılar diyen arkadaşlar çıkıpta devlet nerede dövünmeyecekler. Kusura bakmasınlar. Vatandaşa kusura bakmayan sizi bu hale biz getirdik diyecekler. Ama bunuda söylemeye yürekleri yok zaten. Burada hamasi nutuk atmak yerine gerçekleri konuşalım. Biz sonuna kadar buradayız. 

1968’den 1973’e kadar burada oturdum. Cumartesi günü hanımımı aldım. Kendi evimin olduğu yere gittim. Eğer 5.5 şiddetim merkez üssü Afyon olan bir deprem olsa vallahi billahi bir çok bina yerle bir olur. 

RAHİÇ DEĞERLER İKİ KATI OLACAK

Kulaktan dolmada olsa rayiç değer söylenildi. Ben belediyedeki arsa rayiç değerlerinide çıkarttırdım. İnşallah söylenin en az iki katı olacak şekilde bakana bunu götüreceğim. Hiç kimsenin mağdur olmaması için elimden geleni yapacağım. 

-Afyon Postası'nın Haberi.