Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, katıldığı televizyon programında kentsel dönüşüm konusu hakkında konuştu. Başkan Zeybek programda özetle şunları söyledi:

BELEDİYENİN BİR LİRALIK RANTI YOK

*Burada belediyenin bir liralık rantı yok. Hatta burada belediyenin kaybı var. TOKi’nin de burada rantın yok. Ama dışarıdaki arkadaşlar maalesef olayı farklı alanlara çekerek burada ciddi bir rant elde ediliyormuş gibi hani derler ya hariçten gazel okumaya devam ediyorlar. 

TOPLANTIYI BİRİLERİ SOBETE ETTİLER

*Ben şunuda söyledim. Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’nde müdürümüze şunu söyledim. Ortada ciddi bilgi kirliliği var. Sayın Genel Müdürüm yetkililer gelsin, ilk ağızdan vatandaşlarımızı bilgilendirelim dedim. İşin açıkcası bizde bu konda bilgili değiliz dedik. Bir toplantı gerçekleştirdik. Maalesef toplantı amacına ulaşmadı. Birileri sabote etti. 

OTUZA YAKIN MİLLETVEKİLİ AFYON’DA AHKAM KESTİ

*Dedilerki değer tespiti çok düşük tutulmuş. Tamam dedik, itiraz hakkımız var. Kimse bizim elimizdeki gayri menkulümüzü zorla alacak değil. Şahsi mülkiyet hakkımız var. Yargı açık. Vatandaşın elinden buraların alınacağı şu parayı alıp çıkacağı ve buralarında farklı kişilere satılacağı yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Hatta bırakın Afyon’dakiler yetmiyormuş gibi bir siyasi partinin 30’a yakın milletvekili geldi burada ahkam kesti. Yok efendim greyderin önüne yatarız, yok bilmem neyi yaptırmayız. Devlet vatandaşın elinden zorla alacak değil ki. Rıza göstermezlerse bırakıveririz. 

BİZİMLE İSTİŞARE EDİLMEDİ

*Değerin düşük olduğunu bakanlığa gittimizde ifade ettik. Hatta şunu söyledik. Bizimle istişare edilmedi. Belediyenin fikri alınmadı. Belediyedeki rayiç değerlere bakılmadı. Yeniden tespiti yapıldı. Daha önceki değerin neredeyse iki katından fazla bir değer belirlendi. Hala eski rakam üzerinden itiraz edildiler. 

ÖNCELİK MAL SAHİPLERİ

*Burada TOKi’nin önceliği yaptığı konutları ilk olarak mal sahiplerine, mal sahibi yoksa orada kirada oturan vatandaşlara teslim edecek. Dışardan oraya birilerini getirecek halleri yok. Buna bizde karşı çıkarız. 

200 BİN LİRAYA MAL OLAN BİNAYA VATANDAŞ 120 BİN LİRA ÖDEYECEK

*Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı var. Maliyette yüzde 30 indirim yapacaksınız. Bu yüzde 30 benim vatandaşımıza indirim olacak demişti. En son Çevre Şehircilik Bakanımızla görüşmemizde bunu yüzde 40’a çıkarttık. Yani diyelim 200 bin liraya mal olmuş bir binanın yüzde 40’ı 80 bin. Bu 80 bin lirayı düştüğümüzde 120 bin liraya düşüyor. Bunuda vadeli veriyor zaten. Böyle olunca burada rant nerde ben bunu anlayamadım.

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...

Afyon Postası Whatsapp ve BİP Hattı: 0539 248 93 03...

Editör: TE Bilişim