Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AFBEL Termal Otel’de Basın Mensupları ile bir araya geldi. Başkan Zeybek’e burada kentsel dönüşümde evet ve hayır diyenlerin sayısı soruldu. Zeybek soruya şöyle yanıt verdi: 

180’E 145 GİBİ BİR RAKAM VAR

Son durum ne açıkcası bilmiyorum. Ofisteki arkadaşlar durumu takip ediyor bakanlığa bilgi veriyor. Zannedersem 180’e 145 gibi bir rakam söyleniyor. Tabi arada görüş bildirmeyenler var. Bizim orada 535 bağımsız bölüm var. 

KARAMAN MAHALLESİ AMBARYOLU’NDAN DAHA KÖTÜ

Oradaki arkadaşlar diyor ki burayı Karaman Mahallesi gibi yapalım. 8-9 kat verilsin. Bende müteahhitlik yaptım. 25 santim yeri olanlar var. Karaman mahallesi en rezil yer. İşin açıkcası proje proje değil. Ambaryolu’ndan daha kötü bir görünüm var. İnsanların nefes alacak yeri yok. 

TARİHİ DOKUYU BOZAMAYIZ

Bizim burada yapılaşma sınırımız var. Tarihi dokuyu geçme şansımız yok. Zemin üzeri 4 kat. Bazı alanlar 3 kat. 5’e çıkmıyor. Şu anda orada bir bina yıkılmış olsa bize gelse ruhsat istese veremeyiz. Çünkü tapularda şerh var. Riskli alan bölgesi ilan edildi burası. Böyle bir şey yapma şansımız yok. Bakanlığın kararını bekleyip göreceğiz. 

GENEL MÜDÜR KAPILARA ETİKET YAPIŞTIRIRIZ 15 GÜNDE YIKAR GEÇERİZ DEDİ

Burası 6 A olarak ilan edilmiş. Bu kadar dinlemeyede gerek yok. Bize Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü şunu söyledi. Burası 6 a kapsamında, kapılara etiketi yapıştırırız, 15 günde boşalt deriz, daha sonra biz yıkar geçeriz dedi. Böyle bir şey olmaz. Bu kışta kıyamette hemşerilerimizin sokağa atılmasına biz razı gelmeyiz dedim. Hemşerilerimizle görüşelim ikna edelim dedik. 6 A’yı zorlamaz diye düşünüyorum. Bakan bey öyle söyledi. Rıza göstermiyorsa bırakırız. 

-Afyon Postası'nın Haberi.