Gastronomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

‘Gastronomi’ alanında UNESCO Yaratıcı Şehirleri Ağı’na dâhil edilen Afyonkarahisar’da Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde Gastronomi Koordinasyon Kurulu toplandı. Gastronomi Alanı’nda yürütülen çalışmaların Belediyemiz koordinesinde başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Vali Gökmen Çiçek; Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve ekibini tebrik etti. Bu süreçte yapılacak her türlü çalışmada Gastronomi ekibinin yanında olduğunu ifade eden Vali Gökmen Çiçek; “Bu konuda bütün kent olarak sizlerin hizmetinizdeyiz. Allah yardımcımız olsun” dedi.

“PROJELERDE BÜYÜK YOL KAT EDİLDİ”

Toplantıda Gastronomi alanında bugüne kadar yapılan çalışmalar ve projeler ile bundan sonraki yol haritası istişare edildi.

Şehrin gastronomi değerlerinin yer aldığı tanıtım videosunun gösterimi ile başlayan toplantıda Gastronomi alanında UNESCO’ya taahhüt edilen Ulusal ve Uluslararası projelerde gelinen aşamalar, Proje Koordinasyon ve Dış İlişkiler Birimi Sorumlusu Fatih Bıyıklı sunum eşliğinde paylaşıldı.

Ardından Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar tarafından Gastronomi faaliyetleri konulu bir sunum gerçekleştirildi. Şehrin tanıtımı ile ulusal ve uluslararası alanda yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Coğrafi İşaretli ürünlerin sayısının artması noktasında yapılan çalışmalar kapsamında meşhur Afyon Lokumu için tescil alındığına dikkat çeken Akar; “ Yakın zamanda Tescil Belgesi takdim edilecek. Halk Otobüsleri için araç giydirme çalışması yapıldı ve araçlar bugün itibariyle Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ı tanıtmaya başladı.   Bilbordlar ve şehrin belli noktalarına asılacak diğer afişler için de çalışmalar tamamlandı. Sosyal medya platformlarında yapılan çeşitli yarışmalar ve tanıtıcı etkinliklerde tüm hızıyla devam edecek. Tüm projeler için büyük oranda ilerleme kat edildi. Pandemi süreci sonrasında diğer projeler için de çalışmalar hız kazanacak” dedi.

“İZMİR İSTASYONUNUN RESTERASYONUNDA BÜYÜK MESAFE ALINDI”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İzmir Tren İstasyonu’nda planlanan restorasyon çalışmalarının Cumhurbaşkanlığı onayından geçtiğini ve kısa sürede resmi yazının kendilerine ulaşmasını beklediklerini söyledi. TCDD Genel Müdürlüğü ziyaretini hatırlatan Başkan Mehmet Zeybek, İzmir İstasyonun yanında yer alan sosyal tesis ve yeşil alan için de tahsis işlemlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayında olduğunu söyledi. Millet Hamamı’nda düşünülen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Mehmet Zeybek, bu bölgede de çalışmaların en kısa sürede hayat geçirileceğini belirtti.

"TÜM ŞEHİR BU İŞİ SAHİPLENMELİ"

Afyonkarahisar Belediyesinin çok etkili ve ses getiren birçok çalışmaya imza attığına dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek başta olmak üzere emeği geçen tüm ekibe teşekkür etti. UNESCO unvanını çok iyi değerlendirmemiz ve bu alanda kalıcı olmamız gerektiğini söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Dünyada 36 şehirden biri olmak turizm açısından çok önemli bir avantaj. Afyonkarahisar’ın çok kıymetli ve gerçekten görülmeye değer turizm alanlar mevcut. Bizler turizmi Gastronomi ile birleştirmeli ve bu alanda da daha da ileriye gitmeliyiz. Şuana kadar çok güzel işler yapıldı. Afyonkarahisar Belediyesi bu iş için ciddi mesai harcıyor ve emek sarf ediyor. Tüm şehrin bu işi sahiplenmesi ve her kesimin bu konuda elinden gelen gayreti göstermesi gerekiyor. Hep birlikte bu iş için kafa yoralım, destek olalım ve Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ı markalaştıralım” dedi.Vali Gökmen Çiçek’in konuşmasının ardından kurul üyeleri söz alarak görüşlerini ve önerilerini dile getirdi. Toplantıda yapılacak çalışmalar için yol haritası belirlendi.