Kardeş şehir Almanya’nın Hamm kentinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen, Belediyemizin de yöresel el sanatları standı açarak ilimizin tanıtımı yaptığı etkinliğine katılan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kardeş şehir ilişkilerini daha da geliştireceklerini söyledi.

                Afyonkarahisar Belediyesi ile Almanya'nın Hamm kenti arasında 12. yıla ulaşan kardeş şehir ilişkileri, karşılıklı sosyal ve kültürel paylaşımlarla devam ediyor. Bu doğrultuda, Hamm kentinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen tanıtım etkinliğinde, Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann’ın daveti üzerine Afyonkarahisar Belediyesi de yerini aldı. Dünyanın birçok şehrinden ziyaretçinin katıldığı etkinlikte, Taş Medrese'de yapılan yöresel el sanatları ürünlerinin sergilendiği bir stantta ilimizin de tanıtımı yapıldı.

                İLİMİZİN TANITIMI YAPILDI

                Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, belediye meclis üyeleri ve ilgili birim müdürleriyle birlikte hem tanıtım etkinliğine katılmak hem de bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere hafta başında Hamm kentine giden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann’a davetinden dolayı teşekkür etti. Etkinlik alanında büyük ilgi gören Afyonkarahisar Belediyesi standını Petermann ile birlikte ziyaret eden Başkan Mehmet Zeybek, tanıtımı yapılan ürünlerle ilgili katılımcılara bilgi verdi.

                İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

                Başkan Mehmet Zeybek, tanıtım etkinliği sonrası beraberindeki heyetle birlikte Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann’ı ziyaret etti. Karşılıklı hediyelerin verildiği ziyarette, Thomas Hunsteger Petermann’a ilimize özgü hediyeler takdim edildi. Ziyarette, kardeş şehir ilişkilerinin karşılıklı olarak daha da geliştirilmesine yönelik yapılacak çalışmalarla ilgili işbirliği protokolü imzalandı. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Şener Cebeci ziyaret edilerek, ilimizin tanıtım noktasında yapılması planlanan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Akabinde, Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Petermann ile birlikte, Vestfalya Eyaleti Meclis Başkan Vekili Carine Gödecke ve Türkiye Almanya Parlamenterler Dostluk Grubu’na bir ziyaret gerçekleştirildi.

                GURBETÇİ VATANDAŞLARIMIZ UNUTULMADI

                Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve beraberindeki heyet, Hamm'daki temasları sırasında, kentte yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızı da unutmadı. Burada düzenlenen bir toplantıda, gurbetçi vatandaşlarımızla bir araya gelip sohbet eden Başkan Zeybek, daha sonra bir camiyi gezerek, cami cemaatiyle görüştü. Gurbetçi vatandaşlarımız tarafından büyük bir sevgiyle karşılanan Başkan Çoban, Türk vatandaşlarının ihtiyaç ve sorunlarıyla yakından ilgilenen Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann'a teşekkür etti.