Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ağustos Ayı toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek başkanlığında başladı. 

COVİD-19 BİTTİ GİBİ BİR ALGI VAR 

1 Temmuz itibariyle normalleşemeye girdik. Kovid tamamen tamamen bitti gibi bir algı var. Ne sosyal mesafeye ne maskeye dikkat var. Ne de temizliğe riayet eden var. 

CİDDİ BİR ARTIŞ VAR

Yeniden ciddi bir artışla karşı karşıyayız. Aşılamada istenilen noktaya gelinemedi. Hala daha yapılcak olan aşıların yan tesiri olduğuna inananlar var. Yoğun bakımdakilerin yüzde 80’i hiç aşı olmayanlar. İlerleyen günlerde böyle devam ederse yeni kapanmaların habercisi. 

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLADI

Sağlık Müdürlüğü vasıtasıyla aşı konusunda ilimizde her türlü kolaylığı sağladı. Meydana çadır kurdular. Köylere kadar giderek bu hizmeti sundular. Afyon’da istenilen seviyeye gelmedi her ne hikmetse.

ÇOK TEHLİKELİ VARYANT…

Yurt dışında gelen hemşerilerimiz var. İngiliz ve Hindistan varyantına yakalanan var. Belediye başkanlarıda var. Aşı olduğu için hafif atlatıyorlar. Çok tehlikeli varyantın yakında ortaya çıkabileceği, her 3 kişiden birini öldürebileceği ifade ediliyor. Bizde salonumuzu dezenfekte ettirdik. Vatandaşlarımızı bu toplantımızada almadık.

DOĞAL AFETLER VE YANGINLAR KONUSU

Ciddi bir doğal afetler oluşmaya başladı. Yoğun yağış nedeniyle sel felaketinde hayatını kaybeden hemşerilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Peşinden sahil kenarlarının tamamında orman yangınları ile karşı karşıyayız. Orman yangınlarına farklı farklı şeyler diyorlar. İçinde bir sürü hayvanlarda telef oluyor. İnsanlarımız canlarını kaybediyor. Bugün Manavgat yangınında hayatını kaybeden hemşerimizin cenazesine katıldık. Ailesine sabır diliyorum. Birliğimizi devam ettirdiğimiz sürece bununda üstesinden geleceğiz.  >>Afyon Postası'ndan Nail Azbay'ın Haberi.