Afyon Postası’ndan Nail Azbay,  Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş’un oğlunun belediyede çalıştığı yönünde iddiaları gündeme getirmişti. Söz konusu konuyla alakalı Başkan Kuştan, Afyon Postası’na yazılı bir açıklama geldi. Objektif yayıncılık anlayışımız gereği gelen açıklamayı harfiyen yayınlıyoruz.

5 YIL ÖNCE İŞ KURUMUNA MÜRACAT ETTİ

16 Kasım 2020 tarihli AFYON POSTASI internet haber sitenizde yazmış olduğunuz köşe yazınıza  istinaden açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Köşe yazınızda bahsetmiş olduğunuz iddialara konu olan oğlum Fatih Kuş, 5 yıl önce özel bir sektörde güvenlik görevlisi olarak çalışmakta iken gerekli belgelerini almış ve İş Kurumuna gerekli tüm yasal yolları kullanarak iş için müracaat etmiştir.

KURALLAR ÇERÇEVESİNDE İŞE BAŞLADI

Belediyemizin iş kurumuna daha önce olan şoför işçi müracaatı sonrasında İş kurumu tarafından belediyemize yönlendirilmiş olan Fatih Kuş, İş-Kurumunun belirlediği kurallar çerçevesinde işe başlatılmıştır.

3 BİN 500 LİRA MAAŞ ALIYOR

Belediyemizde çalışan tüm personellerimizin olduğu gibi Fatih Kuş’unda maaşı Toplu İş Sözleşmesi gereği diğer işçilerin aldığı maaşlara orantılı olarak belirlenmiştir. Fatih Kuş’un işe başlatılması süreci tamamen yasalara ve kurallara uygun olarak gerçekleştirilmiştir.İddialarla belirlendiği gibi bir maaş almayıp, belediyemizde çalışan şirket işçileri dahi 3 bin 500 TL maaş almaktadır ki bu maaş belediyemizde en düşük maaştır. 3 bin 500 TL’in altında maaş alan olmadığı gibi bir çok personel bu miktarın üzerinde maaş almaktadır. Belediyemiz personellerinin maaşları toplu iş sözleşmelerine göre belirlenmektedir.

Bilgilerinize rica ederim.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.