Başkan Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi; “Vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen muhtarlarımız, Cumhuriyet tarihimiz boyunca köy ve mahallerimizin en önemli temsilcisi olmuş ve olmaya da devam edecektir. Vatandaşlarımızın beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır. Demokrasinin gereği olarak bizzat vatandaşlar tarafından seçilen ve her biri milletin birer ferdi olan muhtarlarımız, görev yaptıkları mahallelerdeki sorunların çözümü, vatandaşların talep ve beklentilerin yerine getirilmesi yolunda, kamu idareleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden önemli birer hizmet odaklarıdır.

             Bizzat yaşadıkları ve görev yaptıkları mahallelerin hür türlü sorununu ilgili yerlere aktarma ve takip etme görevini gerçekleştiren muhtarlarımız, vatandaşlarımızın hizmetle buluşturulması noktasında bizlerin de birer çalışma arkadaşıdır. Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler ve devlet hizmetlerinde bürokrasinin en aza indirgenmesi çalışmaları kapsamında muhtarların yüklerinin önemli ölçüde azalmasına rağmen, muhtarlarımızın vatandaşa hizmet yolunda üstlendikleri misyon, önemini muhafaza etmektedir.

              Afyonkarahisar Belediyesi olarak muhtarlarımızın taşıdığı sorumluluk ve önemin bilincinde hareket ediyoruz. Belediyemizin çalışma ve projelerini her an muhtarlarımızın bilgisine sunduğumuz gibi, muhtarlarımız da bu anlamda vatandaşlarımıza birer iletici konumunda yer almaktadır.  Yine aynı şekilde Afyonkarahisar Belediyesi olarak muhtarlarımızın talep ve görüşlerini değerlendiriyor ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

            Bu duygu ve düşüncelerle muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, kendilerine nice güzel ve ortak çalışmalara imza atacağımız, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum