AFYON’DA Kİ BÖLÜNMÜŞ YOL UZUNLUĞUNU 10 KATINA ÇIKARDIK

Şu ana kadar aktardığım yatırımlar Bakanlığımız tarafından yürütülen işlerin sadece bir kısmı. Yapacak çok işimiz, gidecek çok yolumuz var.

Afyonkarahisar’da yaptığımız ulaşım ve haberleşme yatırımlarına ilişkin birkaç rakamı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Afyonkarahisar’ın ulaşım ve iletişim yatırımları için 8 milyar 980 milyon liraya yakın harcama yaptık.

2003 yılına kadar il genelinde sadece 54 kilometre bölünmüş yol yapılmışken son on sekiz yılda bu uzunluğu 10 katın üzerinde artırarak, 575 kilometreye çıkardık.

Afyonkarahisar’da 551 kilometresi devlet, 476 kilometresi de il yolu olmak üzere, toplam karayolu ağını 1.027 kilometreye çıkardık. Afyonkarahisar karayolu ağımızın %60’ına yakını bölünmüş yol standardında yaptık.

Tüm bu yatırımlara ilaveten Afyonkarahisar’da devam eden 4 adet karayolu projesi için 822 milyon liralık kaynak ayrılmıştır.

ŞUHUT YOLU KONUSU

Afyon-Şuhut yolumuzun uzunluğu 23,6 kilometredir. Projenin 12 kilometrelik bölümünü tamamladık. Yol yapım ihalesinde ‘şartlı tasfiye’ sürecindedir. 2020 yılındaki hedeflenen 9,5 kilometrelik yol yapım işi yapıldıktan sonra mevcut ihale sona erecektir. Kalan bölüm ile ilgili yeni bir ihaleyi en kısa sürede yapıp, yolumuzu tamamlayacağız.

75 kilometrelik Akşehir-Afyon (KOP) yolu, bölünmüş ve sıcak kaplamalı yol olarak tamamladık. Eksik kalan aşınma imalatlarını da 2021 yılında tamamlayacağız.

53 kilometrelik Çay-Bolvadin-Emirdağ yolunun 46 kilometresini bölünmüş yol olarak tamamladık. Projemizde zemin, toprak ve sanat yapılarında ise çalışmalarımızı tamamlayarak 2021 yılında hizmete açacağız.

64 kilometrelik Emirdağ-Davulga-Yunak yolunun Afyonkarahisar il sınırlarındaki 45 kilometrelik bölümünde toprak ve sanat yapıları ile birlikte üst yapı mobilizasyon çalışmalarını yapıp, 2022 yılında hizmete açacağız.

HIZLI TREN KONUSU

Afyonkarahisar için çok önemli olan demiryolu yatırımımız kuşkusuz, Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir YHT projesidir. Bu proje tamamlandığında, Afyonkarahisar’ın yük ve yolcu taşımacılığında çığır açılacaktır.

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir YHT projesinde, TCDD Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü altyapı çalışmalarında %40’a yakın ilerleme kaydettik. Projenin kalan altyapı, üst yapı ve elektromekanik işleri Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılacaktır.

Projenin Çalışmalarında; Afyon-Banaz arası 80 kilometre altyapı ikmal çalışması, Hatipler Geçişi 6,6 kilometre altyapı çalışması, Manisa Kuzey Geçişi 14,9 kilometre altyapı işleri, Salihli Geçişi 30 kilometre altyapı süreci, Polatlı-Afyon 152 kilometre altyapı ikmal işleri, Polatlı-Konya geçişi 5,5 kilometre altyapı olmak üzere, 289 kilometre altyapı işi yapacağız. Altyapı projemizin ihalesini 6 Ekim 2020 tarihinde imzaladık. En kısa sürede çalışmalarımız başlayacaktır.

Afyonkarahisar’ı yüksek hızlı trenle İstanbul’a, Ankara’ya ve İzmir’e bağladığımız bu önemli projemiz sayesinde 824 kilometrelik mesafenin seyahat süresini 14 saatten 3.5 saate indireceğiz.

TÜRLÜ YOLLARLA YOLUMUZU KESMEK İSTİYORLAR

Bu ülkede ne zaman, halkı ile bütünleşen, halkının derdini dert edinen, gece-gündüz halkı için çalışan kadrolar çıksa, ülkemizi kıskanan, çekemeyen, bir adım ileriye gitmesini istemeyen kişi ve mihraklar olmuştur.

Ulaştırma ve altyapıda olduğu gibi, enerjide, tarımda, hayvancılıkta, savunma sanayiinde ve ekonomimizdeki gelişmeler karşısında, kumpas, abluka, ambargo, vekalet savaşları gibi türlü yollarla yolumuzu kesmek istiyorlar.

AFYON MERMERİ GİBİ SAĞLAM OLACAK

Ancak bilmiyorlar ki 18 yıldır millet ne istediyse o olmuştur.

Bugün de, tüm bu engellemeler karşısında bu ülkenin iradesi ve kararlılığı, ‘Afyon Mermeri’ gibi sağlam olacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, bu ülkemin imarı ve kalkınması için bizlere verdiği hedeflerin yanı sıra, imkân ve desteklerini hep yanımızda görüyoruz.

Bu evliyalar diyarı ve kahraman şehrin halkı iyi bilsin ki, on sekiz yıldır, ülkemiz, kendisine inanan kadrolar, ‘halka hizmet, hakka hizmettir’ inancı ile gece-gündüz çalışıyor.

Cuma günü İstanbul’da ‘Türkiye Demiryolu Zirvesi’, cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızla Kayseri’de, dün yine Cumhurbaşkanımızla birlikte Malatya’da, bugün de buradayız.

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...