İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantısında gündem dışı söz alarak konuşan İGM üyesi Derviş Aynacı, Bolvadin’de yangında iş yerleri zarar gören esnafa yardım etmemiz gerek diyerek seyyar konteynır dükkanlar açma fikrini dile getirdi.

“ESNAFLARIN GELİR KAYNAĞI OLAN DÜKKANLARI BİR GÜNDE KÜL OLUP KAPANDI”

Bolvadin’de meydana gelen yangın sıradan bir yangın değildir. Burada bir tarih yandı. Burada asırlık binalarımız yandı ve içimiz yandı. Esnafların gelir kaynağı olan dükkanları bir günde kül olup kapandı. Şuanda insanlar maddiyattan ziyade yani ne kadar zengin veya fakir oldukları önemli değil, burada mağduriyet söz konusu olmasından dolayı insanlar acı içindeler ve şaşkınlık içinde izliyorlar. Ben şahsım olarak buraya devletimizin, hükümetimizin ve bizlerin el atması kanısına vardım. Çünkü burada insanlar ekmeğini kazanıyordu. Belki bugün bir şeyler yaparak insanların karnını doyurabiliriz ama önümüzdeki ödemelerini veya çocuklarının giderini bu insanlar dükkanlarını açmadığı sürece karşılayamazlar.

“SEYYAR KONTEYNER DÜKKANLAR AÇALIM”

 Bize geçmişte atalarımız mağdur olanın yanında olmamız gerektiğini öğretmişlerdi. Bizim dinimiz komşusu açken tok yatmanın yakışıksız olduğunu söyler. Ben de bundan dolayı diyorum ki; biz bu insanlara arsalarının önündeki boşluk bulunan alanlara seyyar konteyner dükkanlar açalım. Sayın Valimize buradan seslenmek istiyorum. Tabi bizlerde elimizi taşın altına koyacağız. Mağdur insanlarımızın esnaflıklarını devam ettirmelerini arzu ediyoruz. Orada yaşanan olayları gözlemlediğimizde insanlara ‘neyin var senin’ diye sorduklarında ‘benim makinem zaten eskiydi devlete yük olmak istemiyorum yazmanıza gerek yok’ diyorlar. İnsanımız bu konuda gerçekten arlıdır. Ben de mağdur vatandaşlarımıza el uzatmak istiyorum ve ivedilikle en kısa sürede buraya konteyner yapılıp insanlarımızın burada ticari faaliyetlerini devam ettirmelerini sağlamalıyız. Bu bir siyasi olay değildir, önemli olan orada ki insanımızın yaralarını sarmaktır.>>Afyon Postası'nın Haberi.