Frigya Afyonkarahisar Bölgesi Yöre Halkı Turizm Bilinçlendirme Eğitim Programını tamamlayan Ayazinili vatandaşlara katılım belgelerini Vali Gökmen Çiçek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe takdim etti.

Afyonkarahisar Valiliği ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi iş birliği ile turizm ekonomisi, turizm işletmeciliği, iletişim becerileri, girişimcilik, sürdürülebilirlik, yerel halk-ziyaretçi ilişkileri gibi önemli konularda halkı bilinçlendirip, turizm kılavuzluğu açısından farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan Frigya Afyonkarahisar Bölgesi Yöre Halkı Turizm Bilinçlendirme Eğitimi Programı tamamlandı.

10 gün Süreyle Hem Teorik Hem Uygulamalı Eğitim Aldılar

18 Ocak tarihinde başlayan ve 10 gün süren eğitim programında turizmin cazibe merkezi tarihi Frig Vadisi’nin kalbi Ayazini Köyü’nde yaşayan vatandaşlar hem teorik hem de uygulamalı eğitimler aldı. Turizm Fakültesi öğretim elemanları tarafından turizmin önemi, bölgenin coğrafi ve tarihi özellikleri, Afyonkarahisar’ın değerleri, iletişim becerileri, misafir ilişkileri, turizm girişimciliği, destinasyon pazarlaması, doğa tarihi, konaklama işletmeciliği, turist ilişkileri, etik davranışların önemi gibi farklı konu başlıklarında verilen eğitimler sonrası kursa katılan 131 vatandaşa kursa katılım belgeleri takdim edildi.

Ayazini Köyü’nde Hep Birlikte Tarih Yazıyoruz

El birliğiyle Ayazini Köyü’nü turizmin yeni gözdesi yapacağız diyen Vali Gökmen Çiçek: “Bu programa katıldığınız, 2 hafta süreyle tüm eğitimlere geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Sizler bugün burada tarih yazıyorsunuz. 20 yıl sonra bile bugün yaptıklarımız sayesinde Ayazini bambaşka bir yer olacak. Öyle bir noktaya geleceğiz ki kendimiz bile şaşıracağız. Çünkü Türkiye’nin hiçbir yerinde, belki de dünyada Valisi, Rektörü, Vali Yardımcısı, Kaymakamı, muhtarı, amcası, teyzesi, çoluğu çocuğu topyekûn herkes bir köyü kalkındırmak için bu kadar çok uğraşmamıştır. Hep birlikte el ele vererek bu bölgeyi kalkındıracağız. Ben buna inanıyorum. Ayazini size emanet. Kendiniz bu işin içinde olun ve bölgeyi sizler de kendi projelerinizle ayağa kaldırın. Afyon Kocatepe Üniversitesi sizlerin arkasında duruyor. Turizm Fakültesi kapılarını bizlere açtı. Kim ne derse desin bizler gece gündüz çalışacağız ve bu köyü turizmin yeni merkezi yapacağız. Ben buraya yazıyorum. 6 ay oldu ve Ayazini Köyü’nde tarih yazıyoruz. Ama daha yapacak çok işimiz var. Sizler bu işin ucundan tuttunuz ve bizlere destek oldunuz. Bizlerde bu güçle bu bölge için elimizden geleni yapacağız. Ayazini baharı bambaşka karşılayacak. El ele vererek birlik ve beraberlik içinde çalışmanın meyvelerini en kısa sürede alacağımıza eminim” dedi.

Emeklerimizin Karşılığını Hep Birlikte Alacağız

Gizemli Şehir Afyonkarahisar’ın saklı güzelliklerini Türkiye’nin ve dünyanın tanımasını sağlamakta kararlı olduklarını dile getiren Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar hızla gelişiyor ve geliştikçe de değişiyor. Bu değişim en çok da turizm alanında kendini gösteriyor. Yıllarca keşfedilmeyi bekleyen ve bir türlü istediği ziyaretçiyi bulamayan Frig Vadisi bölgesini ayağa kaldırıp bu bölgeyi cazibe merkezi yapma gayretindeyiz. Projelerimiz hızla ilerliyor. Birçok restorasyonu büyük oranda tamamladık. Bahar aylarında inşallah hepsi bitmiş olacak. Yaptığımız çalışmalarda yöre halkının tam desteğini almak bizlere güç veriyor. İnşallah bu bahar verdiğimiz emeklerin karşılığını hep birlikte alacağız” diye konuştu.

Vali Gökmen Çiçek’in konuşmasının ardından kursa katılan vatandaşlar sırasıyla katılım belgelerini aldı.

Bilinçlendirme eğitiminin son günü olarak yarın Frigya Afyonkarahisar Bölgesine fakültenin turist rehberleri eşliğinde teknik gezi yapılacak.