Büyük Taarruz'un 99. yılının kutlanacağı bu yıl içinde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanlık Makam Giriş Katı Ana Salon içerisinde çok özel bir anma ve hatıra köşesi projesini hayata geçirerek anlamlı bir çalışmaya imza attı. 

FİKİR MURAT AKARÇAY’DAN

Gazeteci Yazar Murat Akarçay tarafından özel proje fikir tasarım ve uygulaması gerçekleştirilen ATSO İstiklal Harbi ve Büyük Taarruz Köşesi'nde birbirinden ilginç değerlere sahip objeler bir araya getirilerek ATSO adına çok özel bir koleksiyon oluşturuldu. 

HATIRA PARALARI, PUL, ANAHTARLIKLAR BU KÖŞEDE

İstiklal Harbi Madalyasının ünvanlarından, Büyük Taarruz'un 34-39 ve 50. yıllarında üretilen Hatıra paralara, pul, anahtarlık, yaka rozeti gibi ayrıca dönemin eski kitaplarından, telgraf metinlerine kadar bir çok ilginç ve farklı obje hazırlanan köşede bir araya getirildi. 

SERTESER’İN ŞAHSİ KOLEKSİYONUNDAKİ GÜMÜŞ MADALYON BU KÖŞEDE

Köşenin hazırlanmasında ATSO Başkanı Hüsnü Serteser'in şahsi koleksiyonunda sakladığı ve şu anda Türkiye'de hiçbir koleksiyonerin satışa sunmadığı Afyonkarahisar Valiliği'nin 1972 yılında bastırmış olduğu Kocatepe Gümüş Madalyonu'da Başkan Hüsnü Serteser tarafından hazırlanan projeye teslim edildi.

OSMANLICA NUTUK KİTABININ ORJİNAL BASKISI BURADA SERGİLENİYOR

Ayrıca hazırlanan köşenin en ilgi çekici köşesi Nutuk Kitapları Bölümü’nden oluşturuldu. Bu bağlamda 1927 yılında 500 adet basılan ve günümüze kadar çok ender ulaşmış olan Osmanlıca Nutuk kitabının Orijinal baskısı ve yine ilk sefer 1934 yılında kabul edilen Latin Alfabeleri ile basılan Nutuk'un ilk Türkçe Orijinal baskısı da hazırlanan köşede yer aldı. 

DİKKAT ÇEKİYOR

Köşeyi ziyaret eden ziyaretçilerin en çok dikkatini çeken objeler arasında Nutuk kitapları, İstiklal Madalyası Bölümü, Büyük Taarruz Hatıra Paralar Bölümü ve Afyonkarahisar Valiliği 1972 Madalyonu dikkat çekiyor. >>Nail Azbay’ın Özel Haberi.