Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis toplantısında, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, aynı zamanda Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti. Türk Eğitim Derneği Afyon Koleji’nin bulunduğu arsanın satın alınması için gayret gösterdiklerini, bu arsanın yeni çıkan bir kanunla yarı bedelinde alınabileceğini belirtti.

İSTANBUL’DAKİ İŞADAMLARINDAN KATKI

Serteser, “Biz Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımız’la İstanbul’daki Afyonlu işadamlarımıza da gittik. Onlardan da bir miktar para topladık. En büyük yardımı 300.000 lira ile Hüseyin Özdilek Bey yaptı. Audio Görüntülü Ses Sistemleri’nin sahibi Reşat Nuri Türkeli Bey, Afyon Eğitim Vakfı’na geçen sene 50 bin lira yatırmıştı, bu sene de 75 bin lira yatırdı. Kendisine gittik, sohbet ederken ‘Siz Afyon’un neresindensiniz’ dedim. ‘Ben Orduluyum’ dedi. ‘Siz Afyon Eğitim Vakfı’na yanlışlıkla mı bağış gönderdiniz’ diye sordum. Bunun üzerine Afyon Eğitim Vakfı’nın dosyasını getirtti. Afyon Eğitim Vakfı, kendi şirketlerinin belirlediği kriterlere göre 10 üzerinden 9 puan almış. Bu nedenle bize para göndermiş. ‘Bu sefer de arsa mevzumuz var’ dedik, 165 bin lira gönderdi” dedi.

HEP BİRLİKTE MESAJ ATTILAR

Afyon Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Murat Diker’in cep telefonlarından bağış yapılması için telefon operatörleri ile görüştüğünü ve bu kampanyanın başladığını kaydeden Serteser, “Genel Sekreterimiz Murat Bey, tüm telefon operatörlerinden bağış yapılabilmesi için bir çalışma yürüttü. Bu çalışmanın sonucunda 6703’e kısa mesajla ‘Bağış’ yazıldığında Afyon Eğitim Vakfı’na bağış yapılmış oluyor” diye konuştu. Serteser, ATSO Meclis Üyeleri’nden arzu edenlerin cep telefonu üzerinden Afyon Eğitim Vakfı’na bağışta bulunabileceğini duyurdu. Bunun üzerine başta ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci olmak üzere ATSO Meclisi’nin toplantıya katılan tüm üyeleri 6703’e “Bağış” yazıp göndererek Afyon Eğitim Vakfı’na bağış yaptı.