Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ali Şenol, Afyon Kocatepe Üniversitesi Genç Liderler Topluluğu tarafından AKÜ Erdal Akar Konferans Salonu’nda düzenlenen Kariyer ve Liderlik söyleşisinde tecrübelerini, üniversite öğrencileri ile paylaştı. 

Genç Liderler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Funda Çet’in açılış konuşması ile başlayan etkinlikte ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. 

Şenol, “Konumuz, Kariyer ve Liderlik. Kariyer, herkesin kendi tercihleri doğrultusunda ilerlediği bir süreç. Ben kariyer yolculuğumda İngilizceye önem verdim. Lise dönemimde yoğun bir İngilizce eğitimden geçmeme rağmen üniversitede yine kendi isteğimle Hazırlık Sınıfı okudum. Bununla yetinmedim; üniversitede okuduğum bölüm İngilizce ağırlıklı olmasına rağmen gündelik hayatta kullanılan konuşma İngilizcesi için ayrı bir kursa daha gittim. Sizlere de tavsiyem, İngilizce tercihim ama mutlaka bir yabancı dili öğrenin; o dilde espri yapacak kadar konuşmanızı ilerletin. Bunun çok büyük faydasını göreceksiniz” dedi. 

Liderlik kavramının da önemine dikkat çeken Şenol, “Lider, istişareye önem veren, öğrenen; ama aynı zamanda düşündükleri konusunda ikna kabiliyeti çok yüksek olan kişidir. Lider, adaletli olmalı; kriz yönetimini başarabilmeli. Bir yöneticinin yönettiği kişiler verilen görevi sadece yerine getirmek için yapıyorsa, o yönetici idare ediyordur. Yöneticinin verdiği görevler şevkle ve memnuniyetle yapılıyorsa, o yönetici liderdir. Lider, aynı zamanda risk alandır. Özel hayatınızda da, iş hayatınızda da risk aldığınızda başarıya ulaşabilirsiniz; aksi takdirde ilerlemeniz mümkün değil” ifadelerini kullandı. 

Şenol, şöyle devam etti:

“Biz pratik zekasını kullanan bir milletiz. Pratik zekayı ancak, iyi bir okuma alışkanlığı ile geliştirebiliriz. Bunu size öneriyorum. Ayrıca, kendinize zaman ayıracağınız bir uğraşınız olsun. Doğa yürüyüşlerine, koşulara katılın; kültür ve sanat etkinliklerine iştirak edin, hatta kültür ve sanat eserleri ortaya koymaya çalışın.”

Etkinlik, ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol’a çiçek takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.