-Afyon Postası’nın Haberi.

Olayları twitter hesabı üzerinden paylaşan 112 hekimlerinden Mustafa Ali Kurt, yaşadıklarını şöyle anlattı:

ATEŞ, ÖKSÜRÜK VE NEFES DARLIĞI ÇEKİYORDU

Ben Afyon da ambulans ekibinde çalışan bir hekimim 29 Mart tarihinde yani dün nöbette başımıza gelen olayı sizlere anlatacağım. Ateş öksürük nefes darlığı şikayetiyle 112 yi arayan vatandaşa gittik.Şikayetini dinledikten sonrası olası bir covid enfeksiyonu için tedbirimizi alıp hastaneye nakletmemiz gerektiğini söyledik.

HASTA OLAN KİŞİ HEM BİZE HEM AMBULANSA SALDIRDI

Hasta bir anda ben hasta değilim gelmek istemiyorum diyerek küfretmeye ve üzerime saldırmaya başladı.İlk yumrukları çevikliğimle atlatsam da omzuma ve çeşitli yerlerime darbeler aldım. Tüm bunlar yaşandıktan sonra vatandaşlardan biri çıkıp şahsı bizden uzaklaştırdı bu seferde ambulansa saldırmaya başlayıp hasar ve göçükler oluşturdu. Polisler gelip şahsı emniyete götürdüler Ben de önce omzunda oluşan yaralanma için hastaneye gidip darp raporu aldım sonrasında emniyette şikayetçi olduk.Emniyette bizim işlemlerimiz devam ederken savcı bey gözaltı kararı vermediği için şahsı salıverdiler.

FİZİKSEL VE RUHSAL OLARAK TÜKENDİK

Böyle zor zamanlarda fedakarlıkla çalışan sağlık personelleri olarak başımıza gelen bu olaydan sonra emniyette ve hastanede il düzeyinde sağlık yöneticilerimizin varlığını hissedemedik tabiri caizse sahipsiz bırakıldık. Ambulansımıza binip istasyonumuza doğru fiziksel ve ruhsal olarak tükenmişlikle sessizce yol aldık. Bir hekim olarak artık nöbetlerimden bugün de ölmedik diyerek sevinerek çıkma noktasına getirildik.Sahada acillerde polikliniklerde meslektaşlarımın rutini haline gelen bu canilerin elini kolunu sallayarak çıkıp gidememesi gerekmektedir. Mesleğimizi icra etmeye çalışırken yaşadığımız bu hiç hakedilmeyen durumları normalleştirmemeliyiz.Bakanlığımızın da bizi sahiplenmesi yalnız hissettirmemesi gerekmektedir.