Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki Kuvvet Komutanları’nın Afyonkarahisar temaslarını Kocatepe Gazetesi’ne anlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, özel açıklamalarda bulundu.

“MİLLET BAHÇESİ İÇİN OLUMLU BAKTI”

Özkaya, Garnizon Komutanlığı’nın arazisine Millet Bahçesi yapılacağını, konunun Bakan Akar’a iletildiğini kendisinden olumlu yanıt alındığını söyledi. Özkaya, konuyla ilgili şunları söyledi, “Burası şehrin ortasında kaldı. Önemli bir kısmını hatta mümkünse tamamını millet bahçesi olarak şehrimize kazandırmak istiyoruz. Sayın Bakanımıza bunu ilettik, gidip görelim dedi. Kendisine gidip yeri gösterdik. Orada Kuvvet Komutanlarına emir verdi. Bunun üzerinde çalışmasını ve olumlu bakılmasını istedi. Ben inanıyorum ki Konya yolunun kenarındaki yeşil alanlar Millet Bahçesi olacak. Orada büyük depolar var. Bunların taşınması milli külfet olabilir. O yüzden belli süre o depolar orada durabilir.”

“ASKERİ BİRLİK İÇİN SEKA ARAZİSİNİ ÖNERDİK”

Uzun zamandır Afyonkarahisar kamuoyunun merakla beklediği askeri birlik beklentisinin de Bakan Akar ve Kuvvet Komutanları’na iletildiğini kaydeden Özkaya, birlik için Çay ilçesinde bulunan SEKA Kağıt Fabrikası arazisinin önerildiğini söyledi. Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar’ın bu alana olumlu baktığını söyleyen Özkaya, “Askeri birlik beklentisini ilettik. Bununla ilgili yer önerimizi de sunduk. Eski SEKA Kâğıt Fabrikası’nın olduğu araziyi söyledik. Orada 2 bin 500 dönüm arazi var. Orada lojmanlar var, fabrika binaları, arkasında Sultandağları var. Her türlü eğitime atışa elverişli. Şehre yakın. Burası boş duruyor. Özel sektöre geçmişti fakat alınır. İbrahim abiyi aradım. Durumu ilettim. Bölgeden de serzeniş var. En yakındaki askeri birlik 20 km. Buraya insanlar servisle gidip gelinebilmeli. Kara Kuvvetleri komutanımız havalimanının araziye yakın olmasından dolayı olaya çok sıcak baktı. Komutanlarımıza harita üzerinden durumu gösterdik.” diye konuştu.  

“HAVAALANI SİVİL UÇUŞA AÇILACAK”

Afyonkarahisar’da bulunan ve 4 kilometrelik pistiyle Türkiye’nin en önemli havalimanlarından olan Askeri Havalimanı’nın sivil uçuşlarla açılacağını kaydeden Özkaya, buraya terminal binasının yapımı için çalışmalara başlanacağını söyledi. Özkaya, “Sayın bakanı karşılarken komutanlarımıza şunu söyledim. Askeri havalimanının Türkiye’nin en büyük havalimanlarından bir tanesi olduğunu söyledim. 4 km pisti var. 6.5 Milyon kare arazisi var. İncirlik’in yedek üssü. Buraya canlandıralım dedim. Hava Kuvvetleri Komutanımız “Biz burayı sivil havacılığa açalım” dedi. Buranın sivil havacılığa açılması konusunda ve buraya terminal yapılması konuşunda çalışmaları başlattık. En hızlı şekilde bunun takibini yapacağız. Bu müthiş bir müjde oldu.”

“ZAFER HAFTASINA DAVET ETTİK”

Bakan Akar ve beraberindeki Kuvvet Komutanları’nı Zafer Haftası’na davet ettiklerini söyleyen Özkaya, “Önümüzdeki Zafer Haftası’na kendilerini davet ettik. Bu önemli. Bunlar planlanacak. Askeri Fabrikayı gezdirdik. Buranın geliştirilmesini istedik. Bu konuyla ilgilide bir çalışma yapılacak. Ben çok ümitliyim.” dedi.