-Afyon Postası’ndan Nail Azbay’ın Özel Haberi. 

1982 yılında Ankara’da Etimesgut’ta askerlik vazifesini yapmakta iken sol gözünü musluğa çarpması sonucu gözünü kaybetti. 38 yıldır gazi olmayı bekleyen Kalkan’ın beklediği haber yeni geldi.Musa Kalkan’ın oğlu Abdil Kalkan aile olarak yaşadıklarını Afyon Postası’ndan Nail Azbay’a anlattı. Babasının sol gözünün tamamen görmediği söyleyen Abdil Kalkan, buna rağmen babasına sağlam raporu verildiğini bu yüzdende gazilik ünvanının bu zamana kadar verilmediğini söyledi. 

Abdil Kalkan yaşadıklarını özetle şöyle anlattı: 

ARKADAŞLARININ İTMESİYLE GÖZÜNÜ MUSLUĞA ÇARPIYOR

Babam 1982 yılında Ankara Etimesgut’ta askerlik yapmış. Bir gün eğitimdeyken lavaboya gidiyor. Lavabo ihtiyacını gördükten sonra eliniz yüzünü yıkarken arkadaki askerlerin itişmesiyle gözünü musluğa vuruyor. Orada gözünün bir tanesini kaybediyor. GATA’ya götürüyorlar, ameliyat yapıyorlar. Protez takılıyor. 

TEK GÖZÜ GÖRMÜYOR BUNA RAĞMEN SAĞLAM RAPORU VERİLİYOR

Askerden geldikten sonra babam gazilik için uğraşıyor. Heryere başvuru yapıyor. Babamın tek gözü görmemesine rağmen sağlam raporu veriliyor. Bu yüzden gazilik verilmiyor. Biz bunu 40 yıldır çözemedik. Yapmadığımız, başvurmadığımız yer kalmadı. Ama olmamıştı. Sonuç olumsuz gelmemişti.

İSMAİL KUMARTAŞLI SAYESİNDE OLDU

Şehit ve gaziler derneğinin o günkü başkanı İsmail Kumartaşlı ile tanıştık. Çok yardımı oldu. Allah razı olsun yaptıklarını unutamayız. Gece gündüz ne yapabiliriz diye konuştuk. Gerekli imkanları bize sağladı. Onun sayesinde babam 40 yıl sonra hakkını aldı. Kendisine ne kadar dua etsek anlatamayız. Her şey onun sayesinde oldu. 

BABAM ÜMİDİNİ KESMİŞTİ

Yazışmalar tamamlandı. E devlet üzerinden baktık.  Babam gazi olarak görülüyor. Babam çok mutlu. Yıllar sonra gelen bir mutluluk. Babam ümidini kesmişti. Ben biraz uğraştım. Kendisi olmuyor, çok uğraştım dedi. Bir şey çıkmaz diyordu. Evrakları falan bulduk. 1982 yılından bugüne kadar evrakları falan duruyormuş. Ben o evrakları yeni gördüm. 

40 YILDIR ÇÖZÜLMEYEN İŞ 4 AYDA ÇÖZÜLDÜ

40 yıldır çözülmeyen işimiz 3-4 ay içerisinde çözüldü. Babam gerçekten küsmüştü. Sol gözü hiç görmüyor. Gözünün bir tanesi protez.