MHP Haftalık Basın Toplantısı’na İl Başkanı Mehmet Kocacan, Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, İl Genel Meclisi 1. sıra adayı Ahmet Zeki Ertürk, İl Sekreteri Beytullah Bostancı ve partililer katıldı. Afyonkarahisar halkının Regaip Kandilini kutlayarak konuşmasına başlayan İl Başkanı Mehmet Kocacan,  Mart ayında kutlanacak olan Yeşilay Haftası ve Kadınlar Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

 “YERELDE İKTİDAR OLACAĞIZ”

Seçim sürecini de değerlendiren Kocacan, merkez başta olmak üzere ilçeleri, beldeleri ve köyleri karış karış dolaştıklarını ve seçmenlerle buluşarak partilerine ve adaylarına destek istediklerini vurguladı.  MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’la beraber Afyonkarahisar karış karış dolaşmaya devem ettiklerini belirten Kocacan, “31 Mart tarihinde yapılacak olan seçimlere sayılı günler kaldı. Bizde İl teşkilatı olarak merkez başta olmak üzere ilçelerimizi, beldelerimizi ve köylerimizi gece geç saatlere kadar milletvekilimiz Mehmet Taytak Beyle beraber il yönetimimizin de katılımıyla dolaşmaya devam ediyoruz. Dolaştığımız yerlerde vatandaşlarımızın hem partimize hemde belediye başkan adaylarımıza karşı büyük bir teveccüh var. İnşallah 1 Nisan sabahı yerel de birçok belediye başkanlığını kazanarak iktidar olacağız” diye konuştu.

“ARI GİBİ İNSANLARA DOKUNUYORUZ”

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, MHP teşkilatı olarak dört bir koldan Afyonkarahisar’ı dolaşarak seçim çalışmasında bulunduklarını ifade etti. Çetinkaya, “ Dün gece itibariyle MHP adına aynı anda 32 ev ziyaret ediliyor. Bütün teşkilatlarımız tabiri yerinde ise arı gibi insanlara dokunuyor. Vatandaşlarımızla iç içe oluyorlar. Afyonkarahisar’a yapacaklarımızdan önce manevi iklim içerisine girmiş olduğumuz bugünlerde ilk önce siyasetin adabını, siyasi ahlakı, pis siyaset yapmamanın önemini ve kıymetini anlatarak başlıyorlar. Bizlerin Afyonkarahisar ile ilgili olan vizyonunu anlatıyorlar. Ve vatandaşlarımızın en büyük dertlerini, sıkıntılarını ve bir belediye de ne görmek istediklerini dinliyoruz. Bunları arkadaşlarımız rapor ediyorlar ve gece arkadaşlarımızla istişare ediyoruz” dedi.

 “CUMHUR İTTİFAKININ ADAYLARINA OY İSTEMİŞTİR”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar mitinginde Cumhur İttifakı’nın adaylarına oy istediğini de vurgulayan Çetinkaya, “4 siyasi parti aday açıklaması yaptı. Bunlardan iki tanesi bizimde içinde bulunduğumuz Cumhur İttifakının adaylarıdır. Birisi Adalet ve Kalkınma Partisinin adayı Mehmet Zeybek Bey diğeri ise Milliyetçi Hareket Partisinin adayı Fatih Çetinkaya yani şahsımdır. Karşı taraftaki ittifakta da 2 tane aday söz konusudur. Yani Afyonkarahisar’da iki ittifak iki adayla yola çıktı. Malum Sayın Cumhurbaşkanımız Afyonkarahisar mitingine geldiğinde Cumhur İttifakına oy istemiştir. Cumhur İttifakının içinde bulunan adayların birine bile oy istememiştir. Bu devlet büyüklerinin Cumhur İttifakına verdiği önemi yeterince belli etmektedir. Diğer tarafta böyle bir birliktelikler duyamıyoruz” diye konuştu.

 

 “MHP YÜZDE 39,7 PUANLA ÖN SIRADADIR”

Kendi yaptırdıkları anket sonuçlarıyla ilgili de bilgiler veren Çetinkaya, MHP’nin diğer partilerden 6,5 puan önde olduğunu iddia etti. Çetinkaya, “Kendi yaptırdığımız anket sonucu hakkında da bilgiler vermek istiyorum Milliyetçi Hareket Partisi en yakın rakibi ile 6,5 puan önde gözüküyor.  MHP yüzde 39,7 puanla ön sıradadır. Diğer iki aday arasında ise 1,5 puanlık fark gözüküyor. 1 hafta öncekinden daha iyi durumdayız. Her hafta iyiye gidiyoruz. Vatandaşımızın bize olan teveccühü her geçen gün artarak devam ediyor. Bende buradan basın aracılığıyla diğer başkan adaylarına tekrar sesleniyorum. Belediye başkan adaylarımızla beraber bir televizyon programına çıkarak Afyonkarahisarla ilgili neler yapılacağını ve projeler noktasında değerlendirmelerde bulunalım diye bir çağrı yapmıştım. Herhangi bir adaydan şahsıma bir cevap gelmedi. Buradan tekrar sesleniyorum” dedi.  İl Genel Meclisi 1. sıra adayı Ahmet Zeki Ertürk ise seçim çalışması hakkında bilgiler verdi. Ertürk, “İl Genel Meclisi üyeleri olarak bizde Afyonkarahisar’daki çeşitli köy ve beldelerde parti politikalarımız ve beldelerimizin ihtiyaçlarını tespit ederek onlara yönelik çözümlerimizi ve bu çözümlerimizin onlara katkılarını anlatmaya devam ediyoruz. Saha içerisinde şunu tespit ettim.  Köylülerimizin oradaki tarımsal faaliyetlerinde ve besicilik alanında gerçekten mağdur olduklarını tespit ettik. Onların dertlerini dinliyor ve derman olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.