Mehmet Ali Özerkan'ın açıklamaları şöyle: 

2 MİLYON’A ALIP 9 MİLYON’A SATTILAR

Burayı alan adam 2 sene sonra 9 Milyon liraya sattı. 2 Milyon 400 bin liraya aldılar. Onuda yarısı peşin yarısıda 8 ay vadeli sattılar. Madem satıyorsunuz bunu değerinden satın. Bir tane Afyonlu iş adamı çıkıp ben burayı alıyorum demedi. Hepsinede teklif götürdük. Sayın Bakan aynı gün randevu verdi. İrfan Balkanlıoğlu’nun ihale yapacağı gün bize randevu verildi. Bugüne kadar neredeydiniz? Durun deseydiniz duracaktı. 

VANLI ALDI

Buradan elde edilen para derneğe falan kalmadı. Belki iki tane yol yapılmıştır. Belki de il genel meclisi üyelerinin maaşlarına gitti. Burayı Vanlılar aldı. Daha önce CHP Milletvekili Adayı olan bir kişiydi. Burayı 2 Milyon 400 bin liraya aldı, 9 Milyon’a sattı daha sonrada vefat etti bu kişi. 

50 YATAKLI OTELDİ BURASI

Burası 50 yataklı butik oteldi. Sadece bulunduğu sokaktaki tüm binaların çamaşırlarını yıkayacak çamaşırhanesi vardı. Bütün sokağa yemek çıkaracak mutfağı vardı. Amaç satmak olmamalıydı. O gün orayı satanlar mahşerde bunun hesabını veremeyecekler. Bu onların yakasında kravat gibi duracak. 

AHMET ÖZYURT KAZANDIRDI

Orada yanlışlıkların olduğunu söylüyorlar. Bunun ikinci bir şahidi yok. Burayı Ahmet Özyurt Afyonlulara mal etti. Onun mirasına sahip çıkmalıydık. İrfan Balkanlıoğlu valimiz satılmasında en büyük rolü oynadı. Kardeşim siz buraya atma ile geldiniz. Buranın özlerine dokunmayacaktınız. Bu sıkıntıyı yaşadık. 

2012’DE SATILDI

2012 yılının 8 Şubat günü burası satıldı.  Ankara’daki Afyonlular yersiz yurtsuz kaldı. Ankara’daki Afyonlular sahiplenmeyi bekliyor. Biz orada çocuklarımıza sahip çıkmak istiyoruz. Mehmet Zeybek’e söyledim. Ankara’dan bir yer kiralayın dedim. Değerli Belediye Başkan adayımız Mahmut Koçak’ın böyle bir projesi vardı. Ankara’da bir yer kiralayarak hastalarımıza destek olacağız diyordu. Bunun içinde öğrencilerimizde olacaktı. 

RIZA ÇERÇEL ARSAYI ÖZEL İDAREYE KAZANDIRMIŞTI

İrfan Ünver Nasrattınoğlu ise şunları söyledi: Rıza Çerçel buranın bir gün satılabileceği düşüncesiyle buranın arsasını Özel İdare’ye verdi. Ahmet Özyurt Allah Razı olsun burayı yaptı. Bunlar sanki mal bulmuş mağribi gibi satacağız diye tutturdular. Derneğimiz avukatı olan Mehmet Parsak’ı görevlendirdik. Hukuken satılamazdı burası. Burada geldim yalvardım. Bizim çıkmamızı istiyorsanız çıkalım bir müdür tayin edin  dedim. 

HAKKIMIZ HELAL DEĞİL

Bugün Ankara’ya tahsil için gelen gençler yer bulamadıkları için inim inim inliyor. Yer bulamıyorlar. Biz oraya gelenlerden para almıyorduk. Hastalar gelirlerdi. Hastanın yanında gelen kişiyi bedava yatırırdık. Ertesi gün biletini alır evine yolcu ederdik. Bunları yapan bir binayı yok ettiler. Ben hakkımı helal etmiyorum. İl Genel Meclisi’nin o günkü yönetimine, satışa imza koyan herkese hakkımı helal etmiyorum. Hepimizin gideceği yerde yakalarına yapışacağım. >>Afyon Postası'nın Haberi. 

YUNUS EMRE VE SULTAN DİVANİ ANILACAK

Öte yandan Mehmet Ali Özerkan, toplantıdad bu sene içerisinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Özerkan, Afyonkarahisar'da "Yunus Emre'nin anılacağının, Ankara'dan bu programla ilgili çok özel konukların geleceğini gösyledi. Özerkan, ayrıca Sultan Divani Hazretleri için de Aralık ayı içerisinde bir anma programının düzenleneceğini ifade etti. Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Mürşide Ayhan'da toplantıda bir konuşma yaparak, Ankara'da okuyan özellikle kız çocuklarının yanlarında olacaklarını, onlarla belirli aralıklarla bir araya geleceklerini söyledi.