Anıtkaya’da düzenlenen tören Vali Vekili Mehmet Keklik ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Törende konuşan Köy Muhtarı Metin İdis, şunları söyledi: 

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM DEDİLER

Her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz vatanın kurtuluşunun 99’ncı yılına idrak etmiş bulunuyoruz. Bundan 99 yıl önce ecdadımız var olma mücadelesine girmiş “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla esaret altında YAŞAMAMAYA en net mesajı vermişlerdir. İşte bu mesajın verildiği topraklardan bir tanesi de şu an üzerinde bulunduğumuz Aziz Anıtkaya toprakları olmuştur. 

BİNBAŞI GALİP BURADA ŞEHİT OLDU

Üzerinde durduğumuz bu topraklar 13’ncü Alayın Kumandanı Şumnulu Binbaşı Galib Bey’in, Yüzbaşı Hasan Hüsnü Efendi’nin, Batumlu Ahmet Nidai Efendi’nin kanlarıyla sulanmış aziz topraklardır. 

KAHRAMAN BİR ORDUNUN KANLARIYLA SULANDIĞI BELDE

Onlar bu milletin bağrından doğmuş şerefli Türk ordusunun en asil evlatlarıydı. Onlar bağrından doğduğu milletin yeniden dirilmesi, ayağa kalkması ve nefes alması için kendilerini bu vatanın şu küçük beldesinde feda etmişlerdi. Böylesine kahraman bir ordunun kanlarıyla sulanmış mübarek bir beldede, en şerefli görev olan “insana hizmet etme” görevinde bulunuyor olmaktan onur ve de gurur duyuyorum.  

TEDBİRLERE UYALIM 

Dünyamız bir yıldan fazla bir zamandır Covid-19 virüsüne karşı teyakkuz halinde. Lütfen devletimizin açıkladığı, tavsiye ettiği tüm beyanatları harfiyen uygulayalım. Sosyal mesafemizi koruyalım, bu hastalık geçinceye kadar tokalaşmayalım ve maskemizi eksik etmeyelim.

99 yıl önce cephede var gücümüzle düşmana karşı omuz omuza mücadele edip galip gelmiştik. Bugünde bu sinsi düşmana karşı en çetin mücadelemizi verip bu salgın hastalığı Allah’ın izni ile defedelim. Bu bizim elimizde. Şunu asla unutmayın. İnsanoğlu daha önceki salgın hastalıklarda olduğu gibi bu hastalıktada galip gelecek. Allah’ın izni ile biz bu savaşı kazanacağız.

Tören sonrası şehitlik ziyareti yapılarak, aziz şehitlerimiz rahmetle anıldı.