Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Prof. Dr. Ali Erbaş, ardından Vali Çiçek ile Prof. Dr. Erbaş basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Afyonkarahisar’dan Din Hizmetleri Eğitimleri Çok İyi

Misafirperverliği ve yakın ilgisi nedeniyle Vali Çiçek’e teşekkür eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: “Afyonkarahisar gerçekten çok önemli bir ilimiz. Sayın Valimizin rehberliğinde din görevlilerimiz, hocalarımız, müftümüz, ilçe müftülerimiz hepsi çok önemli görevler ifa ediyorlar. Bu görevlerinden bizler elimizden gelen desteği veriyoruz. Bu benim Afyonkarahisar’a bir yıl sonra ikinci gelişim. Geçen yıl yine Afyonkarahisar’daydım. Ben Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, diğer daire amirlerimize, Afyonkarahisar’a yapmış oldukları hizmetlerden, diyanet hizmetlerine vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar ilimizde özellikle hafızlık hizmetleri, din eğitimi hizmetleri gerçekten iyi bir şekilde devam ediyor. Ne kadar şükretsek azdır. Ben tekrardan hepinize teşekkür ediyorum. Hayırlı cumalar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Milletimizi, memleketimizi her türlü kötülüklerden muhafaza eylesin.  Şehitler diyarı Afyonkarahisar’da şehitlerimizin ruhları şad olsun. Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sizleri Ağırlamaktan Dolayı Mutluyuz

Prof. Dr. Ali Erbaş daha sonra Valilik makamında geçerek Vali Gökmen Çiçek ile bir süre görüştü. Nazik ziyaretleri nedeniyle Prof. Dr. Ali Erbaş’a teşekkür eden ve Afyonkarahisar’ın genel durumu, yürütülen çalışmalar ve devam eden projelerden bahseden Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar her alanda olduğu gibi din hizmeti konusunda en iyi noktaya ulaşması için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Bugün sizleri bu kadim şehrimizde ağırlamaktan dolayı son derece memnun olduğumuzu belirtmek isterim. Hoş geldiniz, safalar getirdiniz” dedi.

Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı sonrası Prof. Dr. Ali Erbaş ziyaretini noktaladı. Ziyarette İl Müftüsü Sinan Kazancı ile diğer ilgililer hazır bulundu.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’i makamında ziyaret etti.Ziyarete AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya, Afyonkarahisar Müftüsü Sinan Kazancı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz ve beraberindeki heyet katıldı. Afyonkarahisar Müftülüğü tarafından yapımı tamamlanarak hizmete alınan Takva Kur’an Kursu’nun açılışını yapmak üzere kentimize gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’i makamında ziyaret etti. Cuma namazını Hacı Mehmet Sayın Camii’nde kılan Prof. Dr. Ali Erbaş, TDV Kitap Kahve, Diyanet Gençlik Merkezi ve Engelsiz Kur’an Kursunun da açılışını gerçekleştirdi.

BELEDİYEYE ZİYARET

 Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Belediye Başkan Mehmet Zeybek’i makamında ziyaret etti.Ziyarete AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya, Afyonkarahisar Müftüsü Sinan Kazancı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz ve beraberindeki heyet katıldı. 

“BELEDİYELERİMİZ BÜYÜK DESTEK OLUYOR”

Burada konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş; Belediyelerin kendilerine verdiği destekten söz etti. Diyanet İşleri’nin çalışmalarına yerel yönetimlerin büyük katkı sağladığına dikkat çeken Erbaş; “Bugün kadim şehrimiz Afyonkarahisar’da bir dizi programa katılacağız. Programımız dahilinde hâyır sahibi kardeşimiz tarafından yapımı tamamlanan Hacı Mehmet Sayın Camii'nde Cuma namazımızı idrak edeceğiz.  Afyon'da Kur'an kursu hizmetlerimiz hızla ilerliyor. 4-6 yaş Kur'an kurslarımız bizim için önemli bir proje.  Müftülüğümüzün açmış olduğu yeni bir 4-6 yaş Kur'an kursu var orayı da inşallah ziyaret edeceğiz.  Hocalarımızla, müftülerimizle toplantılar yapacağız.Diyanet hizmetlerini, din hizmetlerini nasıl daha nitelikli hale nasıl getirebiliriz, müftülerimiz de bu konuyu istişare edeceğiz.Cenab-ı Hak yapacağımız bu faaliyetlerimizi hayırlı eylesin, hayırlara vesile eylesin. Bu vesileyle Belediye Başkanımızı makamında ziyaret ettik. Çünkü bizim hizmetlerimize en fazla katkı sunan, çeşitli zamanlarda bizlere destek olan en önemli kurumlarımız yerel yönetimlerimiz ve başkanlarımız. Bu vesileyle Afyonkarahisar’da çalışmalarımıza destek olan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyorum” dedi.   

“MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜN HER ZAMAN YANINDAYIZ AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise Afyonkarahisar Belediyesi olarak İl Müftülüğümüzle her zaman iş birliği halinde çalıştıklarını söyledi.Şehrimizin gelişmi adına el birliği ile çalıştıklarına dikkat çeken Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Bir dizi açılış gerçekleştirmek üzere şehrimize teşrif ettiniz. Bu esnada bizi de onurlandırdığınız için ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Sayın vekillerimizin kıymetli destekleriyle Afyon’a yapılması gereken ne varsa el ele vererek şehrimize eserler kazandırmaya çalışıyoruz. Müftülüğümüz ve diyanetimiz ne isterlerse her zaman Belediye olarak imkanlarımız dahilinde yanlarınızdayız. Ayrımız gayrımız yok.

Gençlerimizin manevi duygularını da pekişmesinde bir nebze olsun kendilerine yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bizlere…Sizleri aramızda görmekten Afyon'da ağırlamaktan son derece mutluyuz tekrar hoş geldiniz” dedi. Konuşmaların ardından ziyaretin anısına Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a çeşitli hediyeler takdim etti.

ŞEHİTLER DERNEĞİ'NE ZİYARET

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Milletvekilleri Ali Özkaya ve İl Müftüsü Sinan Kazancı ile birlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanımız Gazi İsmail Kumartaşlı, şehit yakınları ve gazileri ziyaret etti.

KİTAP KAHVE'YE ZİYARET

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Afyonkarahisar'daki temasları kapsamında Erenler Mahallesi’nde hizmete giren, gençlerin rahatça kitap okuyup,vakit geçirebileceği, oturup ders çalışabileceği, gündelik koşuşturmalarda kaliteli zaman geçirilecek bir durak olacak Kitap Kahve’yi inceledi.