Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 7. Bölge Müdürlüğü bahçesindeki Ali Çetinkaya Anıtı'na çelenk konulması ve saygı duruşu ile başlayan tören, İstiklal marşının okunmasının ardından konuşmalar ile sona erdi.

CHP VE İYİ PARTİ BİRLİKTE ANDI
CHP İl Başkanlığı ve İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programa CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Av. Burcu Köksal, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP Merkez ilçe başkanı Ömer Akyıldız, İyi Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, İYİ Parti 3. Dönem GİK Üyesi Alper Yağcı ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı katıldı. Daha sonra Çetinkaya'nın Asri Mezarlıkta ki mezarı ziyaret edildi.
“Ali Çetinkaya çok büyük bir kahramandır”
Ali Çetinkaya’nın Yunan işgalcilerine karşı ilk kurşunu atan kişi olduğunun altını çizen CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Av. Burcu Köksal: “Ali Çetinkaya sadece bir devlet adamı, bir siyasetçi, ya da bir askeri kimliği ile değil, Ülkemizin yetiştirdiği çok büyük bir yurtsever, büyük bir kahraman olması nedeniyle de son derece önemlidir. Ayvalık’ta Yunan işgali olduğunda orada her türlü zorluğa, her türlü baskıya ve engele rağmen orada yaşayan Ayvalık halkını, Yunan işgaline karşı örgütleyip, askeri anlamda Yunan işgalcilerine ilk kurşunu atan kişidir. Oradaki bir ada’ya Ali Bey Adası ismi verilmiştir. Ali Çetinkaya bu Ülke’nin kurtuluş mücadelesine ilk kıvılcımı çakanlardan birisi olduğu için. Ayvalıkta bile Ali Çetinkaya’nın bir heykeli bulunuyor. Oradaki halk bile onu o kadar sevmiş ve bağrına basmıştır. Ben bir Afyon’lu olarak bundan büyük bir gurur duydum ve onurlandım.
İsterdim ki bütün Afyonkarahisar’lı hemşehrilerim onun değerini anlasın, onunla gurur duysun. Bakanlığı döneminde binlerce kilometre demir ağlarla, yurdun dört bir yanını örmüş. Bu kolay bir iş değil. Yokluktan çıkmış bir Türkiye, yeni kurulmuş bir Cumhuriyet, genç bir Cumhuriyette yokluğa ve imkânsızlığa rağmen yurdun dört bir tarafını demir ağlarla örmeyi bilmiş bir Ali Çetinkaya’dan bahsediyoruz”dedi.
“Ali Çetinkaya’yı örnek alın”
Konuşmasında Adalet ve Kalkınma Partisine seslenen Köksal: “Karşımız da Devletin kasasından bir kuruş bile yememiş, yedirmemiş, çalmamış, çırpmamış, yolsuzluk, hırsızlık yapmamış, onuruyla, gururuyla namusuyla yaşamış bir Ali Çetinkaya var. Şuan ki siyasilere, başta 18 yıldır bizi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisine sesleniyorum. Hayatı boyunca hırsızlık yapmamış, rüşvet almamış, yolsuzluk yapmamış, çamura bulaşmamış, Devletin bir kuruşuna dahi tenezzül etmemiş Ali Çetinkaya’yı lütfen örnek alın. Onun devlet adamlığını onun siyasetçiliğini, onun yurtseverliğini örnek alın. Ve bugün eğer bu makamlarda oturuyorsanız bunu borçlu olduğunuz o milli kahramanlardan birisi de Ali Çetinya’dır”dedi.