Türe’nin açıklaması şöyle:

SÖZLÜ VE FİZİKSEL SALDIRI

Afyonkarahisar Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak, 16.09.2021 tarihinde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Mehmet Duran’a, makamının önünde  yapılan sözlü ve fiziksel  saldırıyı kınıyoruz.

HER TÜRLÜ ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ

Büyük bir özveri,meslek onuru  ve emekle çalışan sağlık çalışanlarımıza yönelik yapılan her türlü şiddetin(sözel,fiziksel ,psikolojik…)karşısındayız.Özellikle ,tüm dünyayı etkisi altına almış olan Covid-19 pandemisiyle canla başla mücadele edilmeye çalışılan böyle bir dönemde ,tüm insanımızın ,birlik beraberlik içinde ,kenetlenerek, biribirine destek olup en az zararla bu dönemi atlatmak için mücadele etmesi gerekirken, bu tarz olaylar biz sağlık çalışanlarını derinden  üzüp, motivasyonumuzu azaltmaktadır.

UMARIM BU ŞİDDET SONA ERER

Halkın sağlığı için gece gündüz demeden çalışıp, yeri geldiğinde günlerce evine gitmeyip, çoluk çocuklarından dahi uzak kalan ,hastalığı hatta bazen ölümü bile göze alarak çalışan sağlık emekçilerine  yönelik,  Covid-19 sürecinde  daha da yoğunlaşan, kanıksanan,f iziksel, sözel ve psikolojik şiddete hep birlikte ve en gür sesimizle karşı çıktığımızı belirtiyoruz. Umarım en kısa sürede Devletimizin çabaları, halkımızın desteği ile bu ve benzer şiddet olayları sona erer.