Barış Manço Şölen Alanında düzenlenen törene; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, Afyonkarahisar Vali Yardımcıları Dr. Mehmet Boztepe, Nurullah Kaya, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr. Murat Peker ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ile birlikte AKÜ yöneticileri, personeli ve öğrenciler katıldı.

 “AKÜ, Türkiye’nin köklü üniversiteleri arasında olma yolunda”

AKÜ Spor Bilimleri Fakültesi halk oyunları gösterisi ve Devlet Konservatuvarı müzik dinletisinin ardından program açış konuşmalarıyla devam etti. Törende ilk konuşmayı yapan Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, kuruluşunun 30. yılı olan AKÜ’nün Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti. Boztepe, yaşanan küresel salgın nedeniyle öğrencilerin üniversite kampüslerinden uzak kalmasının ardından AKÜFEST ile önemli bir sosyal etkinlikle buluştuklarını kaydetti. Boztepe, “Öğrencilerin içlerinde kalan sosyal etkinlik arzusunun bu vesile ile dışa yansımasına imkân veren festival organizasyonunda görev alan tüm öğrencilerimizi, öğretim elemanlarımızı tebrik ediyorum. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 “AKÜFEST, daha coşkulu bir şekilde organize edildi”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise AKÜFEST’in yönetime geldikten sonra hayata geçirmek istedikleri önemli programlardan birisi olduğunu söyledi. Karakaş, “Fakat pandemi, bu organizasyonun gerçekleşmesini engelledi. Üniversitemizde daha önceki yıllarda bahar şenliği adıyla gerçekleştirilen bu organizasyon aslında çeşitli nedenlerle de pandemi öncesinde de gerçekleştirilememişti. Uzun süredir de üniversitemizde bir festival ortamı oluşmamıştı. Bu vesile ile pandemi sonrası yaşadığımız bu süreçte hem Büyük Taarruz’un 100. yılı hem de üniversitemizin kuruluşunun 30. yılı kutlamalarının sürece dahil olmasıyla birlikte AKÜFEST daha coşkulu bir şekilde organize edildi. İnşallah coşkulu bir şekilde de hayata geçirilecek” dedi.

 “Dolu dolu bir festival gerçekleşecek”

AKÜFEST programı hakkında bilgiler veren Karakaş, “AKÜFEST 3 gün sürecek. AKÜFEST’i, 23 Mayıs’ta gerçekleştirdiğimiz kortej yürüyüşü ile birlikte şehir meydanında başlatarak halkımıza duyurmuş olduk. 3 gün sürecek olan AKÜFEST’te hem ilçelerimizde hem de merkez kampüsümüzde pek çok salonumuzda düzenlenecek panel ve konferanslar, öğrencilerimizin teknolojik buluşlarının ve çalışmalarının sergileneceği stantlar, aynı şekilde kültürel ve sanatsal faaliyetler yoğun bir şekilde ortaya konulacak ve konserler gerçekleşecek. Dolayısıyla dolu dolu bir festival yaşanacak” ifadelerini kullandı.

 “Eğitimi sadece dersliklerde verilen bilgi olarak sınırlamadık”

AKÜ yönetimi olarak öğrenci merkezli ve kalite odaklı eğitim anlayışını benimsediklerini belirten Karakaş, şunları söyledi.

“Bu bağlamda eğitimi sadece dersliklerde verilen bilgi olarak sınırlamadık. Aynı zamanda laboratuvarlarda, atölyelerde, konferans salonlarında ve meydanlarda gerçekleştirilecek sosyal ve kültürel faaliyetlerin de dahil olması ile birlikte öğrenci merkezli ve kalite odaklı bir anlayışı hayata geçirebileceğimizi düşündük. Bunu da gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Pandemi sonrasında bütün salonlarımızda özellikle ikinci dönem itibariyle yoğun bir şekilde paneller, konferanslar, sempozyumlar, ulusal ve uluslararası düzeyde kongreler gerçekleşiyor. Gerçekleşmeye de devam edecek. Teknoloji alanında da faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Atölyeler kurduk, öğrencilerimiz TEKNOFEST yarışlarına katılıyorlar. Bu sene 13 takımımız TEKNOFEST’te yarışma hakkı kazandı ve şu anda atölyelerde çalışıyorlar. Bu sene ekiplerimizden önemli başarılar bekliyoruz. Aynı şekilde şehir merkezinde yeniden restore ettiğimiz M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezimizde sanatsal faaliyetler yoğun bir şekilde devam ediyor. Çok sayıda sergi açıldı ve açılmaya da devam edecek. Kültürel ve sosyal faaliyetlerimiz özellikle Valiliğimiz, Belediye Başkanlığımız ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere şehirle kurduğumuz etkili iletişim ve iş birliği sayesinde yoğun bir şekilde gerçekleştiriliyor. Üniversite Yönetimi olarak tüm bu faaliyetlere elimizden geldiği ölçüde destek vermeye gayret ediyoruz.”

 Farklı alanlarda AKÜ’yü temsil ederek başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi

Konuşmaların ardından AKÜ ödül komisyonu tarafından yapılan değerlendirme neticesinde Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Abdülkadir Demircan’a, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Fatih Bozkurt’a, Mühendislik Fakültesi öğrencisi Ferdi Yabansu’ya ve Teknoloji Fakültesi öğrencisi Ömer Talha Boyacıoğlu’na Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile Vali Yardımcıları, protokol tarafından öğrenci temsil ve başarı ödülleri verildi.

Spor Oyunlarında bireysel ve takım sponsorlarında dereceye girenlere kupa ve madalyaları takdim edildi.

 AKÜ 2022 Takım Spor Oyunlarında dereceye giren; basketbol kadınlar kategorisi birincisi Afyon Meslek Yüksekokuluna, basketbol erkekler kategorisinde; birinci Mühendislik Fakültesine, ikinci Hukuk Fakültesine, üçüncü Veteriner Fakültesine, futbol kategorisinde; birinci Teknoloji Fakültesine, ikinci Veteriner Fakültesine, üçüncü Fen Edebiyat Fakültesine, voleybol kadınlar kategorisinde; birinci İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine, ikinci Hukuk Fakültesine, üçüncü Bayat Meslek Yüksekokuluna, voleybol erkekler kategorisinde ise; birinci Afyon Meslek Yüksekokuluna, ikinci İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine, üçüncü Mühendislik Fakültesine madalyaları ve kupaları protokol mensuplarınca takdim edildi.

AKÜ 2022 Bireysel Spor Oyunlarında ise badminton kadınlar kategorisinde; birinci Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi İlayda Ertuğrul’a, ikinci Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Esra Özver’e, üçüncü Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Gamze Gümüş’e, badminton erkekler kategorisinde; birinci Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Hakan Çakal’a, ikinci Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Fikret Akkuş’a, üçüncü Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Aziz Uysal’a, badminton karışık kategoride; birinci Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Hakan Çakal ve Esra Özver’e, ikinci Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Muhammed Tukul ve İlayda Ertuğrul’a, üçüncü Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Fikret Akkuş ve Hatice Kübra Karğın’a, masa tenisi erkekler kategorisinde; birinci Veteriner Fakültesi öğrencisi Melih Burak Kibar’a, ikinci Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Ömer Yüksek’e, üçüncü Veteriner Fakültesi öğrencisi Nevzat Alper Yılmaz’a,  satranç kategorisinde ise; birinci Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Selim Kurtli, ikinci Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Batuhan Şakar’a, üçüncü Hukuk Fakültesi öğrencisi Mehmet Uğur Esmer’e madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.

AKÜFEST’in ilk gün  programı Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı serginin protokol mensuplarınca açılmasının ardından, AKÜFEST’e katılan fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulları ile öğrenci kulüp ve toplulukları ile paydaş kurum ve kuruluşların stantlarının gezilmesi ve devamında gerçekleştirilen “Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencilerinin TEKNOFEST yolculuğu” başlıklı panel ile devam etti. AKÜFEST 25 ve 26 Mayıs 2022 tarihlerindeki bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinlikler ve konserlerle devam edecek.