Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş Afyon Postası’ndan Nail Azbay’a konuştu. Karakaş şunları söyledi: 

SU, SERVİS VE YEMEK KONUSU

Damacana su ve yemek konularında gelen eleştiriler komik duruyor. Bu konuda tasarruf tedbirleri var Sayıştay bize bu konularda eleştiri yazdı. O sularda zaten öğrenciler için alınıyordu. Kuyu suyu kullanılıyordu bu su için içilemez raporu vardı. En son şebeke suyuna bağlandık. Dolayısı ile su almamızın gerekçeleri ortadan kalktı. Bir seneye yakın oldu. Servis konusuda tasarruf tedbirleri ile alakalı. Üniversite açıldığında devam edecek ama azaltılsın deniliyor. Servis araçlarını üçte bir azaltın diyor tasarruf tedbirleri. Bunun bütçesi belli. Yemek konusuda pandemi dolayısıyla erteleme yapılmıştı. Şimdi ihale yapılacak. Öğrencilerin gelişine yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu konular zorunluluklardan kaynaklanan sorunlar. 

MEMNUNİYET ANKETİNİ PARAYLA YAPIYORLAR

Memnuniyet anketi ile ilgili biz bu kişilerle papaz olduk. Bizim şikayetimiz var. Bu işi parayla yapıyorlar. Her sene tercih öncesinde yayınlıyorlar ve dikkat edin ilk 10’da vakıf üniversiteleri var. Boğaziçi yok ilk sırada Abdullah Gül Üniversitesi var. Adı sanı bilinmeyen bir yer burası. Bunlar YÖK toplantısında da gündeme geldi. 

MUHTEŞEM DEĞİLİZ AMA…

Bizde memnuniyet anketi yapıyoruz. Muhteşem değiliz ama eleştirildiğimiz konuları biliyoruz. Öğrencilerle iletişim konusunda ilk defa bir rektör öğrencilerin her türlü sorununa yanıt veriyor. Her türlü sorusuna yanıt veriyorum. Personelle de memnuniyet anketi yapıyoruz. Sistem üzerinden yapıyoruz güvenli bir şekilde. 

SIRALAMADA 50’NCİ SIRADAYIZ

Sıralamamız şu anda 50-55’lerdeyiz. İspanya merkezli bir kuruluş tarafından yapılan bir veri bu. 212 üniversite arasında şu anda 52’nci sıradayız. Biz bunların reklamanı çok yapmıyoruz. Şu anda 10’a yaklaştı akredite olmuş bölümümüz. 12 tane doktora öğrencimiz varken bunu 34’e çıkardık. Bir iyileştirme sürecindeyiz. Benden randevu alıpta benimle görüşemeyen hiç bir öğretim görevlisi arkadaşımız yok. Öğrenciler bile bizimle görüşebilir.  >>Afyon Postası’nın Özel Haberi.