Rektör Karakaş, konuyla ilgili şunları söyledi: 

İKİ DEFA İHALE İPTAL OLDU

Ağustos’tan bu yana ihale sürecimiz var. İki defa iptal oldu. Yemek şirketlerinin bir kısmı kapanmış. Gelenlerde belgeleri ile tam gelemedi. Şimdi pazarlık usülü ile ihaleye çıkıldı. Bir şirkete bu iş kaldı. İşlemler normal giderse 20 Ekim gibi yemekhaneden yemek vermeye başlayacağız. 

Karakaş, bu ihalenin bu dönemin sonuna kadar geçerli olacağını ifade ederek, dönem sonunda yeni ihaleye çıkılacağını ifade etti. 

MANDALARIN SATIŞI KONUSU

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nde bulunan aralarında mandalarında bulunduğu 134 canlı hayvan “ihtiyaç fazlası” gerekçesiyle satışa çıkarılmıştı. Rektör Karakaş, bu hayvanların neden satıldığını ise şu sözlerle açıkladı: 

HER SENE SATIŞ OLUR

Bunlar her sene satılır. Yaşlananlar olur, yeni doğanlar olur. Beslenebilecek bir alan var. Orada biz en fazla 400 civarında bir hayvan besleyebiliriz. Ama şu anda 600’e yakın hayvan var. Ben atandığımda 400 civarında küçükbaş hayvan vardı şu anda 600’e yaklaştı. Yeni depolar yeni alanlar yaptık. Bizim orası öncelikli alanımız. Bu satışlar her sene olur. 

ARAŞTIRMA ÇİFTLİĞİ OLDUK

Biz veterinerliği ve hayvancılığı öncelikli alan olarak belirledik. Çiftliğimizede yeni olarak Araştırma Çiftliği ünvanı aldık. Bir senedir uğraşıyorduk ilk defa oldu. Araştırma Çiftliği yetkisi aldık. Sadece uygulama değil şimdi hem uygulama hem araştırma çiftliği olacak.