AKÜ bünyesinde yer alan hem öğrencilerin hemde şehir merkezindeki gençlerin kullandığı yarı olimpik havuz ile fitnes salonu belli süredir kapalı vaziyette. Buraya “yıllık abone” olduklarını, ücretini peşin ödediklerini söyleyen vatandaşlar salonunun ne zaman açılacağını merak ediyordu. Ancak salonu işleten firmanın yaz döneminde tek taraflı olarak protokolü bozduğu, üniversite ile firmanın mahkemelik olduğu ortaya çıktı. 

PANDEMİNİN OLUMSUZ SONUÇLARINDAN BİRİNİ BURADA YAŞADIK

AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş’a salonunun ne zaman açılacağını sordu. Karakaş, şunları söyledi: “Havuzu işleten şirket sahibi, yaz döneminde tek taraflı olarak protokolü bozdu ve mahkemelik olduk. Mahkeme devam ediyor, ama yeniden ihaleye çıkıyoruz. İhale süreci devam ediyor, Kasım ilk haftasında sonuçlanacak, yeni ihaleyi alacak şirketle tekrar işletmeye başlayacağız. Maalesef pandeminin olumsuz sonuçlarından birini burada da yaşadık.”

İHALEYE BİR BÜTÜN OLARAK ÇIKILACAK

Havuzun ihale sürecine yeniden dahil edilmeyeceği yönünde çıkan iddialarıda yanıt veren Karakaş, “Öyle bir şey söz konusu değil. Sadece daha önce de olduğu gibi Spor Bilimleri öğrencilerimiz için belirlenmiş zamanlarda havuzun belirli kulvarları öğrencilere ayrılacak. Havuz egzersiz salonuyla bir bütün, ihaleye de bütün olarak çıkılıyor” 

-Nail Azbay'ın Özel Haberi.