“Kariyer 4,0” teması ile Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde ve 16-17 Mart 2020 tarihlerinde Isparta Gökkubbe Ulusal Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan fuar ile ilgili bilgiler veren GİKAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar, fuar kapsamında genç yeteneklerin kamu ve özel sektör kuruluşları ile buluşma fırsatı yakalayacağını ifade etti. Fuar kapsamında birçok üniversitenin iş birliği içerisinde olduğunun altını çizen Gürpınar; AKÜ ile birlikte Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Antalya Akev Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesinin paydaşlığı ile düzenlenecek olan Güney Kariyer Fuarı’nın 200’e yakın kurum/kuruluşu gençlerle bir araya getireceğini kaydetti.

Güney Kariyer Fuarı Hakkında

Isparta, Burdur, Antalya, Afyon, Karaman ve Konya illerinden 15 üniversitenin paydaşlığında gerçekleştirilecek Güney Kariyer Fuarı’na, bölge üniversitelerinden 15 binden fazla öğrenci ve mezunun katılması bekleniyor.

Bölgesel Kariyer Fuarları ilk yılında farklı bölgelerdeki 8 ilde, 87 üniversitenin işbirliği ile düzenlenmiş olup 70 binden fazla genç yeteneği 351’i kamu kurumu olmak üzere bin 315 işveren ile buluşturdu. Bölgesel Kariyer Fuarları, tüm gençlere birer yetenek olduklarını hissettirmeyi, kamu kurumlarının nitelikli işgücü arasındaki bilinirliğini, nitelikli öğrenci ve mezunların kamu kurumlarına kazandırılmasını ve ülkemizde istihdamın büyük oranını oluşturan KOBİ’lerin insan kaynakları ve yetenek kazanımı süreçleri hakkında farkındalık ve kapasitelerinin artırılmasını hedefliyor.