Afyonkarahisar, ekim ayında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü yani UNESCO tarafından “Gastronomi” alanında “Yaratıcı Şehirler Ağına” girerek dünyada 36 şehir arasında yerini almıştı. Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Ofisi’nden yapılan açıklamada: “Gastronomi şehri olduğu tescillenen Afyonkarahisar’ın artık üniversitesi de akredite oldu. Bu alanda kendini geliştirmek isteyenlerin ilk tercihi gastronomi şehrinin akredite üniversitesi olacaktır” denildi.

TÜRKİYE’DE İLK VE TEK

Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, TURAK tarafından 21-24 Aralık tarihleri arasında yapılan incelemeler sonucunda akreditasyon almaya hak kazandı. Türkiye de ilk ve tek akredite Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olma özelliği taşıyan Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün eğitim kalitesi tescillendi.

“ÖĞRENCİLERİN TERCİHİ GASTRONOMİ ŞEHRİ OLACAK”

Bu sayede eğitim, öğretim, araştırma ve topluma hizmetin ilerletilmesi, sürekli iyileştirilmesi, böylece daha iyi eğitilmiş, niteliği yükseltilmiş bireylerin yetiştirilmesi toplum refahının ileri götürülmesi konularında önemli bir role sahip olunması hedeflenmektedir. Turizm alanında nitelikli eğitim programları oluşturmaya teşvik eden ve eğitim kalitesinin arttırılmasına katkı sağlayan TURAK’ın AKÜ’yü akredite kurum olarak ilan etmesi, bu alanda uzmanlaşmak isteyenlerin tercihlerinin Afyonkarahisar’dan yana kullanmalarının önünü açması bekleniyor.