AKÜ Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Rektör Yardımcıları, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, işadamları ve danışma kurulu üyeleri katıldılar.

 

Toplantının açılışında AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve AKÜ öğretim üyeleri 5 yıllık Stratejik Planla ilgili detaylı bilgiler verdiler.

 

Toplantının devamında ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay’ın konuşmalarının ardından söz alan Vali Tutulmaz; “Üniversitemizin 5 yıllık Stratejik Planında belirlenen hedeflere ulaşılması için hepimizin ilimizin dinamiklerini gözönüne alarak detaylı çalışmalar yapmalıyız. Üniversitelerimiz artık eğitim verme fonksiyonunun yanında sanayi ile iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir. Üniversitemizin ilimizin lokomotif sektörleri olan Gıda ve Madencilikle ilgili bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerimize daha nitelikli eğitim vererek istihdam garantisi yaratılmalıdır.

 

Termal turizm konusunda AFSÜ ile işbirliği içerisinde olmamız gerekir. Gıda mühendisliği ve maden mühendisliği bölümlerinde öğrenci sayımızı artırmamız için işadamlarımızı da devreye sokarak gıda ve maden bölümlerinin tercih edilmesini sağlayarak bu bölümleri ayakta tutmayı sağlayalım. Bu alanlarda istihdam ve burs alanı sağlayarak bizim bu iki bölümü gıda ve maden bölümlerini kapattırmamız lazım. Teknoparkımızın çeşitliliğini ve kapasitesini daha da artırarak girişimcilerimizin sermayelerini doğru yolda kullanması yolunda danışmanlık fonksiyonlarını geliştirebiliriz.” dedi.

 

Afyon Kocatepe Üniversitesinin ilimizdeki kurum ve kuruluşlarla çok iyi bir işbirliği içerisinde olduğuna değinen Vali Tutulmaz; “İlimizin sanayicilik ve girişimcilik açısından önemli bir potansiyeli var. Üniversitemizin önemli yönlendirmeleriyle ve kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde ilimizi daha ileriye taşıyacak çalışmaların artacağına inanıyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi. 

    

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin Stratejik Planının görüşüldüğü danışma kurulu toplantısında gündemde bulunan konuların görüşülüp karara bağlandı. Toplantısonunda Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler Afyon Kocatepe Üniversitesi ANS Kampüsü içerisinde bulunan Afyonkarahisar ve Uşak illerince ortaklaşa kullanılan Teknopark'da incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldılar.