Gerçekleştirilen törenle Turizm Fakültesi Dekanlığına, Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Şuayip Özdemir yerine Prof. Dr. İsa Sağbaş getirildi. Teknoloji Fakültesinde düzenlenen devir teslim töreninde ise Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, görevi Prof. Dr. Ayhan Erol’a devretti. Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda ise Doç. Dr. Abdulkerim Çalışkan müdürlük görevini Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hakkı Ciğerci’ye devretti.
'İVME YÜKSELMELİ'
Turizm ve Teknoloji Fakültelerindeki devir teslim törenlerine katılan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Turizm Fakültesi ve Teknoloji Fakültesinin daha önce rektör yardımcısı olarak görev aldığı süre boyunca iyi ilişkiler kurulan fakülteler arasında olduğunu belirtti. Karakaş, “Var olan ivmenin yükselerek devam etmesini umuyoruz. Biz yönetim olarak istişareye açık bir sistem uygulayacağız. Her birimin kendisine has özellikleri var. Bu özellikleri ön plana çıkaracak ve bu özellikler bağlamında istişarelerimiz olacak. Bu açıdan yeni dekanlarımızdan bu çıtayı daha üst noktalara taşımasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.
'BAYRAK YARIŞI'
Turizm Fakültesinde gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayip Özdemir ise yürüttükleri görevin bir bayrak yarışına benzediğini ve bu bayrağı layığıyla taşıyacağına inandığı Prof. Dr. İsa Sağbaş’a devretmekten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş ise Prof. Dr. Özdemir’in Turizm Fakültesinde çok değerli çalışmalar gerçekleştirdiğini, kendisinin de bu çalışmaları daha üst noktalara taşımak için emek vereceğini kaydetti.
'ŞİKAYETLERİ BİZE İLETİN'

Teknoloji Fakültesinde düzenlenen törende ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, yeni dönemde bütün iyi niyetli uyarıların ve şikayetlerin kendilerine iletilmesini istedi. Yalçın, “Bugün benim için hoş bir gün. 2015 yılında göreve başladığım süreden beri çok güzel ve uyumlu arkadaşlıklar ve destekler ile fakültemiz buralara kadar geldi. Bundan sonra görevi devralacak olan Ayhan hocamızın hakkıyla görevi yürüteceğinden hiçbir şüphem yok. Çok uyumlu çalışmalar yaptık tüm arkadaşlarımızla. Bu açıdan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

'AYNI ODAYI PAYLAŞTIK'

Prof. Dr. Ayhan Erol ise görevi devraldığı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın ile 1999’da aynı odayı paylaştıklarını ve aldığı görevin bu anlamda kendisi için çok değerli olduğunun altını çizdi. Erol, “20 yıl süren zaman içerisinde birlikte birçok çalışmada bulunduk. Çok güzel günlerimiz geçti. Fakülte olarak birçok aktivitede bulunarak üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Bu anlamda tüm dekanlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar aldılar ve bir noktaya getirdiler. Bugün de biz devraldık görevi, fakültemizi daha iyi yerlere getirmeye çalışacağız” dedi.
BOLVADİN'DE DEVİR TESLİM TÖRENİ DÜZENLENDİ
Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda düzenlenen devir teslim töreninde ise Doç. Dr. Abdulkerim Çalışkan müdürlük görevini Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hakkı Ciğerci’ye teslim etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, Ciğerci’nin Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna önemli katkılar yapacağına inandığını ifade etti.