AKSAM Türk Sanat Müziği Topluluğu Şefi ve AKÜ Devlet Konservatuvarı Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım Aktaş’ın yönetiminde gerçekleştirilen “Sevdalı Şarkılar” temalı konsere AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker, AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu ile birlikte çok sayıda sanatsever katıldı.

Konser öncesi konuşma yapan AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanı ve AKSAM Genel Koordinatörü Öğr. Gör. Yunus Emre Uğur, konserde Afyonkarahisarlı bestekâr merhum Şahin Türkeşsiz’e özel bir bölüm ayırdıklarını ifade etti. Afyonkarahisarlı bestekâr Şahin Türkeşsiz’in oğlu Mehmet Türkeşsiz ise konuşmasında musiki sevgisinin küçük yaşlarda ailesi tarafından kendisine kazandırıldığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından AKSAM Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından koro ve solo performanslar icra edildi.

Konserin ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından AKSAM Türk Sanat Müziği Topluluğu Şefi ve AKÜ Devlet Konservatuvarı Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım Aktaş ile Afyonkarahisarlı bestekâr Şahin Türkeşsiz’in oğlu Mehmet Türkeşsiz’e günün anısına plaket takdim edildi.