Afyon’n en başarılı belediye başkanı anketi sonuçlandı. Dün akşam canlı yayında sonuçlar açıklandı. Anket yazılımın sahibi Ali Osman Okşar, Gazeteci İsmail Akar ve Kemal Baykara yorumlarıyla bu anket çalışmasını değerlendirdi. 

65 BİN KİŞİYE ERİŞTİK

Ali Osman Okşar, anket çalışmasının son derece başarılı olduğuna değinerek, “Bu ankette gerçekten çok iyiydi. Etkileşim çok güzeldi. İlk çıktığımız sunumda Afyon şehir merkezinde 65 bin kişiye eriştik.Etkileşime girdiğimiz kişi sayısı 8 bini buldu. Sadece sosyal medya üzerinden aldığımız yorum sayısı 460. Ama bizim sistemize gelen 150-160 yorum var. Yani 600’ü aşkın bir yorum geldi. BU yüzden anket başarılı bir anketti.” Dedi

AKAR: BEN OY KULLANMADIM

Gazeteci İsmail Akar, programda özetle şu değerlendirmelerde bulundu: “Mehmet Zeybek, AK Parti’den seçildi. Şu ana kadar Mehmet Zeybek ekibiyle iyi çalışıyor. Vaatleri var. Askeri Havaalanı, Afray gibi önemli projeleri var. Orta ölçekli projeler devam ediyor. Afyonkarahisar iktidar neredeyse o doğrultuda başkan çıkarmış. 2014’de Burhanettin Çoban seçildi. Burhanettin Çoban’ın son döneminde yaptığı battı çıktıları önemli. Trafiği rahatlattı. Bu 3 battı çıktı merkezdeki trafiği rahatlattı. Yanlışlar var mı? Var. Stadyumun ordaki ağaçları kaldırıp oraya konut yapılması külliyen yanlış. Bakan yanındaydı. İsteseydi buraları imara açmazdı. Abdullah Kaptan’ın önemli çalışmaları var. En önemlisi garajın olması. Mehmet Sami Hancıoğlu’nun Uydukent’i imara açması var. Şehirdeki sıkışıklığı önlemesi iyiydi. Erdal Akar, Afyon’a güzel hizmetler yaptı. Belediye Başkanının yol su kanalizasyon gibi hizmetleri zaten yapması lazım. Gazetecinin görevi nasıl haber yazmaksa başkanların görevide bunları yapmaktır. Önemli olan farklı projelerdir. O projeleri yaptığında diğerlerine öne geçersin. Ben ankete oy kullanmadım. Ben bu isimlerden tercih ettiğim biri yok.” 

AFYON SANAYİ, TURİZM VE ÜNİVERSİTE KENTİ OLAMADI

“Afyon sanayi kenti olamadı. Turizm kenti olamadı. Üniversite kenti olamadı. Orta Anadolu’da nüfusuna bakıldığında büyük şehir olacak bir il. Afyonkarahisar sırtındaki kabuğu kırmalı. Gastronomi denilen bir olay var. Beni heyecanlandıran bir şey. Afyon’un tanıtımı daha fazla olması lazım. Zaferin başkenti diyoruz, bir şekilde cumhurbaşkanının Kocatepe’ye mutlaka gelmesi lazım.

Çok heyecanlı ve dinamik bir valiye sahibiz. Bundan önceki Zonguldak’a giden valimizde öyleydi." 

AFYON’DA EMEKÇİ YOKKİ CHP OLSUN

“Burhanettin Bey’in en büyük avantajı bakan vardı. Aldığı oyların yüksek olmasının sebeplerinden bir taneside bakan beydir. En büyük hatalarından bir tanesi imar konusudur. O konuda baya sıkıntı yaşandı.  Afyon’un belediye meclislerinde mutlaka müteahhit vardır. Sermaye kendi temsilcilerini seçer. Başka çaresi yok. Afyon’da sanayi yokki emekçi olsun. Emekçi yokki CHP olsun.” 

SANAYİLEŞMENİN AZ OLDUĞU YERDE BİAT EDEN TOPLUM OLUR

Şimdi ne olacak? Biri milliyetçi. Biri muhafazakar. Böyle bir yarışı konuşuyoruz. Az önce konuştuğumuz gibi insanlar nasıl biri üç yaparız diyerek siyasete girerler. Onlar için partisinin ne olduğu önemli değildir. Onlar için siyasi bir çizgi ve netlik yoktur. Bu Afyonkarahisar’a özgü bir durum değil. Sanayileşmenin az olduğu yerlerde bu oluyor. Biat eden bir toplumuz. Herkes hesap kitap içerisinde olur. 

AFYON’DA SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYE BAŞKANINA İHTİYAÇ VAR

Aslında en fazla ihtiyacı olan şey bir dönem dahi olsa bir tane sosyal demokrat bir belediye başkanı olması gerekiyor.  Bu zamana kadar sosyal demokratlardan bir tane meclis üyesi yoktu. Neden? Yüzde 15 CHP’nin oyu var şehir merkezinde. Eskişehir’e bakalım. Orta Anadolu’da bir kent. Ama büyükşehir oldu. Aydın’a bakın. Sağ seçmen fazladır. Özlem Çerçioğlu çıktı. İkinci dönemini kazandı. Afyon içinde bir dönem sosyal demokrat bir belediye başkanı olması lazım. Çevre, yeşil alan, kültürel sosyal etkinlikler için olmalı. İmar rantı olmaz. İnsanlar liyakata göre işe girer. Adil ve eşit bir bakış açısı var. Bunları yaşamak istiyorlarsa bir dönem sosyal demokrat bir belediye başkanını seçmek lazım. Yılmaz Büyükerşen hala devam ediyor. 

BAYKARA: ÜLKÜCÜ GELENEKTEN GELİYORUM, KATILIYORUM

Afyon Postası’nın Genel Yayın Yönetmeni Kemal Baykara, ise şunları söyledi: “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kocatepe Üniversitesi’nin kurucu rektörlerinden. Afyon’da keşke o zaman kalsaymış. Afyon şimdi çok daha farklı olurdu. Ülkücü bir gelenekten gelen biri olarak Afyonkarahisar’da sosyal demokrat bir belediye başkanı olmasını gerçekten arzu ederim”

Kaçıranlar için canlı yayın...