Eroğlu’nun açıklaması şöyle: 

15 KM TAMAMLANDI

Afyonkarahisar’da ulaşım yatırımlarında destan yazılıyor. AK Parti Hükümetlerimiz döneminde 'Bütün yollar Roma'ya değil, Afyonkarahisar'a çıkmaya' başladı. Türkiye'de en çok bölünmüş yol yapılan şehirler arasında Ege’nin parlayan yıldızı, yolların kavşak noktası Afyonkarahisarımız bulunuyor. Afyonkarahisar’da yapımı devam eden önemli bölünmüş yol projelerinden biri de Afyonkarahisar-Şuhut İl yoludur. Toplam 22 km uzunluğundaki Afyonkarahisar-Şuhut bölünmüş yol projesi, arazinin topoğrafik yapısı dolayısıyla güçlük ve zorluk katsayısı yüksek projelerden biri. Zor şartlara rağmen 15 km’si de tamamlanmıştır. 

GENELDE İLLER ARASINDA YAPILIYOR

Bölünmüş yolların yapımı genelde iller arasında planlanırken, şahsım ve değerli milletvekillerimizin talebi ve takibi neticesinde bu yol yatırım programına alınmıştır. Bu yol son derece zor bir yoldur. Düz bir ovadan geçmemektedir. Bilindiği gibi Afyonkarahisar Şuhut arasında engebeli dağlar ve zor bir topoğrafyanın varlığı söz konusudur. Dolayısıyla bu yolda yarma ve dolgular, köprüler ve viyadüklerin inşası zaruri bir hal almıştır. Netice olarak bu yolun yapımı oldukça zorlu şartlara tabidir. 

BÜYÜK TAARRUZ’UN 100’NCÜ YILINA YETİŞECEK

Şuhut-Afyonkarahisar yolu merkezde bazı mahalleler ile birlikte Sülün ve Salar Beldelerinden geçmektedir. Yolun geçtiği bazı kısımlarda sadece arazilerin değil binaların da tamamen istimlak edilmesi gereği hasıl olmuştur. Bu yolun yatırım programına alınmasında özellikle zaferin 100. yılı etkili olmuştur. Malum olduğu üzere 100 yıl önce 25 Ağustos’u
26 Ağustos’a bağlayan gece Kahraman Ordumuz Şuhut’tan hareketle Zafer Yolunu takiben Kocatepe’ye yürümüş ve 26 Ağustos 1922 günü sabah ezanıyla birlikte Büyük Taarruz başlatılmıştı. İnşallah zaferin 100. yılında bu yolu mükemmel bir şekilde tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu bizzat şantiyeyi ziyaret etmiş ve gerekli talimatları vermiştir. Bakanımız başta olmak üzere, Karayolları Genel Müdüründen bütün çalışanlara gönülden teşekkür ediyoruz.

 İVEDİLİKLE MÜDAHALE EDİLİYOR

Şuhut-Afyonkarahisar yolu boyunca halihazırda stabilize olarak bırakılan bir kesim bulunmamakta ve herhangi bir bozulma neticesinde ivedilikle müdahale edilmektedir. Afyonkarahisar – Şuhut yolunun 2022 yılında tamamlanması hedeflenmekte ve çalışmalar bu doğrultuda devam etmektedir. Yolun tamamlanmasıyla beraber daha güvenli ve konforlu bir ulaşımın sağlanmasının yanı sıra yakıt tasarrufu, zaman, taşıt işletme maliyeti kayıpları önlenmiş olacaktır. 

BÜTÜN YOLLARIN KESİŞTİĞİ NOKTA OLDU

AK Parti hükümetleri döneminde Afyonkarahisar’da ulaştırma alanında son 18 yılda
9 milyar 50 milyon TL yatırım yapıldı. Afyonkarahisar’da 2002 yılına kadar sadece 54,9 km bölünmüş yol yapılmış iken, günümüzde bu alanda ulaşılan rakam 573 km’ye ulaşmıştır. 

HIZLI TREN, HAVA VE KARA YOLLARI YATIRIMLARI

Afyonkarahisar hızlı tren güzergahı anlamında da kavşak noktası haline gelecek. Ankara-Afyonkarahisar-İzmir hızlı tren projesi ile Afyonkarahisar-İzmir 2 saat 15 dakikaya, Afyonkarahisar Ankara arası ise 1 saat 15 dakikaya inecek. Projenin bütün kesimlerinde altyapı çalışmaları devam ediyor. Merkezi idare olarak özellikle ulaşım alanında yaptığımız yatırımlarla Afyonkarahisar’ımıza hem karadan hem de havadan daha hızlı daha güvenli ve daha konforlu bir yolculuk yapılmasını sağladık. Bölünmüş yollardan, dev spor merkezine, beş yıldızlı otel konforundaki hastanelerden barajlara, sulama tesislerinden dere ıslahlarına kadar muazzam yatırımlara imza attık. Özellikle ulaşım alanında yapılan yatırımlarla Afyonkarahisar’ımıza hem karadan hem de havadan daha hızlı daha güvenli ve daha konforlu bir yolculuk yapılmasını sağladık.