AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, düzenlenen basın toplantısında konuşarak özetle şöyle konuştu: 

DAZKIRI DEPREM KONUTLARI TAMAM

Geçtiğimiz yıl 8 Ağustos’ta Denizli ilimize bağlı, Bozkurt'ta 6,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, depremde Dazkırı ilçemize bağlı bazı yerleşim yerleri de hasar görmüştü. Geçen hafta itibariyle Dazkırı ilçesi Kızılören köyünde hasar gören ev ve ahırların yerine 55 adet köyevi ve 3 adet ahır tamamlanmış olup işin geçici kabulü TOKİ tarafından yapılmıştır. Önümüzdeki günlerde il özel idaresi tarafından iskan ruhsatlarının çıkması ile birlikte inşallah hak sahiplerine konutların anahtar teslimi gerçekleştirilecektir. Aynı ilçenin diğer köylerine 2. Müteahhit tarafından yapımı devam eden 68 konutun inşaatlarının da en kısa sürede tamamlanması içinde yakından takibimiz devem etmektedir. 

CİRİT KAYALIĞI VE GARNİZON MİLLET BAHÇESİ PROJESİ

Pazartesi günü AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ile birlikte Ankara’daydık. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Aynı zamanda da Bakanımıza esnaflarımızın, çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın mevcut taleplerini ilettik. Bu talepler arasında Şekerleme üreticilerimizin şeker tedariği konusunda yaşadığı sıkıntılar, Tarımsal sulamada GES projelerine verilen desteklerin artırılması ve Afyonkarahisar süt ve yumurta üreticileriyle yaptığımız toplantı neticesinde hazırladığımız rapor vardı. Sayın bakanımız tüm taleplerimizle ilgileneceğini bu konuda çalışmaların başlatılacağını bildirdi.

Afyonkarahisar’a olan özel desteği ve nazik misafirperverliği için Sayın Bakanımıza bir kez daha siz saygıdeğer basın mensuplarımız aracılığı ile teşekkür eder görevinde başarılar dilerim. Bu ziyaretimizin akabinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’u da ziyaret ederek Afyonkarahisar merkezde bulunan Cirit Kayalığı ve Garnizon Millet Bahçelerinin hızlandırılması konuları başta olmak üzere köylerimizde içme suları için kullanılan elektrik giderleri bakımından İl Özel İdaremiz tarafından projelendirilen Güneş Enerjisi Sistemi ile bu köylerimizin içme suyuna ilişkin elektrik giderlerinin karşılanabilmesi hususunda desteklerini talep ettik. Ayrıca geçtiğimiz aylarda tüm belediye başkanlarımız ile gerçekleştirdiğimiz ziyarette bakanımızdan aldığımız yatırımların eksik kalan kısımlarının hızlanması talebinde bulunduk. Afyonkarahisar’a hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımıza teşekkür ederim.

Başkan Uluçay, daha sonra basın mensuplarından gelen sorulara yanıt vererek özetle şunları söyledi: 

“ŞEKER FABRİKALARINA YAPILACAK DENETİMLER ARTIRILACAK”

Uluçay: “Şekerle ilgili en çok sıkıntı yaşayan illerden birisiyiz. Bununla ilgili sayın milletvekillerimizle ve başkanımızla birlikte açıkça raporlarımızla beraber ne kadar şeker üreticisi var? ne kadar ihtiyaç var? Bu gibi sıkıntıları tek tek bakanımıza belirttik. İnşallah Afyonkarahisar özelinde de bir çalışma gerçekleştirilecek. Ziyaret sırasında Ticaret Bakanımızla görüştüğünde denetimlerin sıklaştırılacağından bahsetmişti. Biraz önce ulusal bir haber sitesinde de okuduk. Bugün itibariyle şeker fabrikalarına yapılacak denetimler artırılacak. Ticaret Bakanlığı tarafından bu denetimler titizlikle devam edecek inşallah. Buradan Afyonkarahisar şeker üreticilerimizin her zaman yanında olduğumuzu ve yaşanılan sıkıntıların bayramdan önce giderileceği noktasında çalışmalarımızın devam ettiğini belirtmek istiyorum“ dedi. 

“MİLLETİN VE ÜLKENİN MENFAATİNE OLAN HER ŞEYE HDP VE CHP RED VERİYOR”

Uluçay: “Seçim barajının düşürülmesi konusu yasama organımız tarafından incelenerek daha sonra kanunlaştırılacak bir konu. Bildiğiniz gibi milletin ve ülkenin menfaatine olan her şeye red veren HDP ve CHP buna da aynı şekilde red veriyor. Bu konu milletimizin demokrasimizin daha da yaygınlaşmasını ve tüm siyasi partilerimizin de mecliste kendilerini temsil etme yetkisi olarak görüyoruz. Bu noktada tüm vatandaşlarımızın lehine olacak bir çalışma olarak düşünüyorum” dedi. 

“BAKANIMIZA ÇİFTÇİMİZE DESTEKLERİN ARTIRILMASI KONUSUNDA RİCAMIZI İLETTİK”

Uluçay: “Türkiye olarak tarım ülkesiyiz ve Afyonkarahisar olarak da tarım iliyiz. Bu desteklemelerle alakalı geçtiğimiz pazartesi yaptığımız ziyarette Sayın Bakanımıza çiftçimizi hem dolaylı yönlerden yani makine, ekipman vs. birde mazot, tohum desteği verilmesi konusunda özel ricalarımız oldu. Onunla ilgili yaptığımız çalışmalarımızı aktardık. Çiftçimize biraz daha fazla destek verilmesini aktardık. Akaryakıt, gübre, elektrik destekleri gibi konuları aktardık. Elektrik konusunda güneş enerji santralleri ve seyyar taşıma yani tarladan sulama yapılabilmesi için geliştirilen proje için çiftçilerimize kolaylıkla verilebilmesi ve desteklenmesi konusu elektrik desteği olarak geçiyor. Diğer konularında biraz daha sadeleştirilerek rakamların artırılması konusunda ve tarım kredinin açmış olduğu limitlerin biraz daha artırılması konusunda taleplerimizi ilettik” dedi. 

“1995 VE 2014 YILLARI ARASINDA NE TÜR FAALİYETLER VARSA ONUNLA ALAKALI BİR DURUM”

Uluçay: “AK Parti İl Başkanlığı binamızın önündeki polis koruma noktası, 1995 yılında Başbakanlık oluruyla güvenlik koruma yönetmeliğine göre alınmış bir karar. Daha sonrada 2014 yılında uygulamaya alınmış bildiğim kadarıyla. İktidar partilerine 1995’ten daha sonra alınan bir karar neticesinde bazı güvenlik tedbirleriyle alakalı koydukları bir önlem. 1995 ve 2014 yılları arasında ne tür faaliyetler varsa onunla alakalı bir durum. Bugünün bir olayı değil yani. Bu Türkiye genelinde bir durum. 16.09.1995 tarihinde Başbakanlık oluruyla yürürlüğe girmiş. İç İşleri Bakanlığının almış olduğu bir karar. Herhangi bir durum olduğu zaman onların sorumluluk alanına girdiği için şuanda bizim kaldırılması yönünde herhangi bir şey deme yetkimiz yok. Diğer partilerde talepte bulunurlarsa onu İç İşleri Bakanlığı değerlendirir ve gereğini yapar” dedi. 

“YENİ GÖREVE GELEN SAYIN BAKANIMIZ TOHUM DESTEĞİNDE RAKAMI İKİYE KATLADI”

Uluçay: “Daha önceki Tarım Bakanımızın tohum ve şeker pancarı konusunda destekleri vardı. Özellikle tohum konusunda yeni göreve gelen Sayın Bakanımız rakamı ikiye katladı. Biz de devlette devamlılık esas. Özellik AK Parti döneminde bu çok daha hızlı ve belirgin bir şekilde devam ediyor. Tüm sözler yerine gelecek ve özellikle ikinci ekim dediğimiz kara buğday, gluten onların ekimi içinde özel olarak Afyonkarahisar’a destekleri olacak inşallah” dedi. 

“10-15 YIL ÖNCE AFYON’DA KIŞIN NEFES ALAMAZDIK”

Uluçay: “Bundan 10-15 yıl öncesinde Afyonkarahisar’da kış dönemlerinde akşam dışarı çıktığımızda nefes alamazdık. Şuan bu konuda Afyon’da çok ciddi bir ilerleme var. İlimizde tamamlanmayan kısımlarımızda var. Belediye Başkanımızda bu konuda yukarı mahallelerle özel olarak ilgileniyor. İnşallah o mahallelerimize de doğal gaz yatırımları yapıldığı zaman hava kirliliği ciddi oranda azalacak” dedi. 

“RAMAZANA GİRERKEN ET FİYATLARI HER ZAMAN YÜKSELİR”

Uluçay: “Afyonkarahisar’da hayvancılık genel müdürümüzle Zekeriya Bey ile konuştuğumuzda hayvan sayımının yapıldığını ve yeterli hayvan sayısının olduğunu belirtti. Kış dönemlerinde özellikle Ramazana girerken et fiyatları her zaman yükselir. Bugünle ilgili bir durum değil bu. Tarım Bakanlığımızın almış olduğu önlemler ve Türkiye genelinde kesim yapabilme yetkisini tekrar eline alması dolayısıyla şu iki haftadır tekrar dengede gidiyor. İnşallah hayvan üreticilerine verilecek desteklerle çiftçimizde destek alarak zarar etmeyecek ve hayvan yetiştiriciliği de artacak inşallah. Ramazanda fiyatların yükselmesi tamamen arz-talep meselesinden kaynaklanıyor. Kurban Bayramında da et fiyatları ucuzlar” sözleriyle basın toplantısını noktaladı.

-Afyon Postası’nın Haberi.