104 emekli amiralin yayınladığı bildiriye destek veren siyasilere AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay tepki gösterdi. 

“İpi dışarıda vesayet artıkları”

Uluçay, “Açık arttırma misali biri çıkıyor medyaya ve iş adamlarının tamamına el koymayı, biri çıkıyor iktidarın öyle veya böyle gideceğini, biri çıkıyor TRT ekranlarında canlı yargılayacaklarını taahhüt ediyor. Sebebi de emekli amirallerin millete istikamet çizmeye kalkmasına hukuksal olarak karşılık verdik diye. Millette karşılığı olmayanların, millete istikamet çizmeye kalmasının elbette karşılığı olacaktır. Burası demokratik bir hukuk ülkesidir. Darbeci alçakların, bu azılı azınlığa altın tepside sunulmasını bekledikleri iktidardan umudunu kesenler, son çare emekli olmuş, sağlık sorunları baş göstermiş ve nesilleri tükenmiş 28 Şubat zihniyetine umut bağlamış vaziyettedir. Bu zihniyet yıllardır her daim darbelerden beslenmiş ve beslenmek için fırsat kolluyor. Çünkü akıl hocaları dışarıda olan bu vesayet artıkları, milletin desteği ile iktidar olamayacaklarını gayet iyi biliyor” dedi. 

“Zevzeklikle suçlayıp destekçilere sessiz kaldılar”

Uluçay açıklamasında, “Kimi; darbecileri zevzeklik ile suçlayıp kendi içinden açık açık destek verenlere sessiz kalarak yutmak zorunda kalmış, kimi de bildiriyi mağduriyet algısı olarak küçümseyip üstü kapalı darbecilere destek vermiştir.” ifadelerine yer verdi. 

“Atanmışlar üzerinden seçilmişleri tehdit ediyorlar”

“Tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi darbeyi belediye başkanının evinde çay içerek seyreden CHP'nin Genel Başkanı da ertesi gün benzer bir açıklama yaparak suni mağduriyet kampanyası ifadelerini kullanmış ve darbeci zihniyetin ekmeğine 15 Temmuz’da olduğu gibi yağ sürmüştür” diyen Uluçay, “Darbelerden ve darbecilerden medet umduğunu her fırsatta üstü kapalı ifade eden bu zihniyet, milletin oyları ile gelmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, atanmışlar üzerinden tehdit ederek, yargı mensubu olmadan yargılayacaklarını söyleyip diktatörlüklerini meşrulaştırmışlardır” şeklinde konuştu. 

“Hayırdır! Çakma mahkemelerdeki gibi mi yargılayacaksınız”

Uluçay, “AK Parti’nin Kazlıçeşme mitingini, CHP'nin mitingi diye paylaşan hayalperest ve şaşkın siyasilerin AK Partilileri yargılama tehdidi dışardan aldıkları desteğin karşılığıdır. Hayırdır! Ne ile yargılayacaksınız? Yoksa; merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarını yargıladığınız çakma mahkemelerdeki gibi mi?” diye sordu. 

“İpleri dışarda olanların meşru hükümete destek vermesi beklenemez”

Uluçay, “İpleri dışarıda olan zihniyetin PKK terör örgütünün siyasi kanadı ile yaptığı gizli ittifakın ardından, terörden yargılanan Selahattin Demirtaş’ın ‘üçüncü ittifakı kurarız’ açıklaması, darbeden medet uman zihniyete bir mesaj olmak ile birlikte mevcut ittifakını meşrulaştırmıştır. Böyle bir zihniyetin de darbeciler karşısında halkın seçtiği meşru bir hükümete destek vermesi beklenemezdi” dedi. 

“Demokrasi adına açıklama yapıp darbeye destek veriyorlar”

Uluçay son olarak “Unutulmamalıdır ki maşaları kullanan mutlak bir el vardır. Maşa, iş oluncaya kadar çekmecede öylesine diğer görevleri beklemektir. Tek maharetleri milletin alın teri üzerinde lüks yaşam sürmek olan ve her fırsatta laiklik ve Atatürkçülük vurgusu ile Anadolu insanını sindirmek olan bu TSK artığı kukla zavallılara, demokrasi adına her gün bir açıklama yapan CHP ve İYİ Partililerin destek vermeleri ikiyüzlülüklerini ortaya koymuştur. Zira CHP'de ki onlarca tecavüzü, hırsızlığı, ahlaksızlığı sahiplenen bu zihniyetin darbeyi de sahiplenmesi olağan bir durumdur. Darbecilerin arkasına sığınan bu zihniyet asla aziz milletimizden destek görmeyecektir” ifadelerini kullandı.