Güney seçimleri de Başkan Uluçay’ın gündemindeydi. Uluçay konuşmasında, “2002’den bu yana aziz milletimiz bütün yerel ve genel seçimlerde bize en büyük desteği verdi. 6 Haziran’da Güney de de bizi sandıkta birinci yaptı. AK Parti olarak Cumhur İttifakı’yla birlikte seçime girdiğimiz Güney’de yüzde 63 oy ile belediye başkanlığını kazandık. Bu da şehrimizdeki belediyelerin yaklaşık yüzde 90’ının Cumhur ittifakı tarafından yönetildiği anlamına geliyor. Hem AK Parti, hem MHP ile birlikte kurduğumuz Cumhur İttifakı olarak Güney’de bizi sandıkta birinci yapmak için gecesini gündüzüne katan dava arkadaşlarıma ve Güneyli kardeşlerime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a, Milletvekillerimiz, Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven’e, Seçim İşleri Başkanımız Ali İhsan Yavuz’a, Genel Merkezi MKYK üyesi Necip Filiz’e, İl Koordinatörümüz Bilal Uçar’a, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e, İl genel meclisi başkanımız Burhanettin Çoban’a çok teşekkür ediyorum. Seçim sonuçlarının Güneyli kardeşlerimize bir kez daha hayırlı olmasını, erken seçim isteyenlere de ders olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Başkan Uluçay’dan vatandaşlara aşı çağrısı; Randevularımızı ihmal etmeyelim

Pandemide aşılama hızı ve buna bağlı olarak vakalarda düşme konusuna da değinen Başkan Uluçay şöyle konuştu; Türkiye’nin pandemiyle mücadelesi Dünya Sağlık Örgütü tarafından örnek gösterildi. Hastanelere ek olarak mobil aşılama başladı, günde 1 milyon 250 bin aşılama ile müthiş bir seferberlik başladı. Şehrimizde bugüne kadar 347 bin 930 aşı yapıldı. 15 Haziran’da 14 bin 473 aşı, 16 Haziran da ise 13 bin 482 aşı yapıldı. Toplamda iki günde ilimizde 27 bin 955 kişiye aşı yapıldı. Aşılama sırası gelen hemşehrilerimi aşılarını olmaya davet ediyorum. Randevularımızı ihmal etmeyelim. Bu tedbirler günlük vaka ve ölüm oranlarına da yansıyor. Önceki gün pandemi nedeniyle hiç ölüm yaşanmamış, günlük vaka sayısı da il genelinde 59’a düşmüştür. Çok yakında sağlıklı ve mutlu günlere kavuşacağız. Büyük Türkiye güçlü bir devlettir. Covid-19'u yenebilecek güce sahibiz.

“Çok sayıda talebe anında cevap ve destek verdi”

Uluçay, geçtiğimiz haftalarda ilimize gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da ziyaretini değerlendirdi. “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ilimizde yaptığı ziyaretler kapsamında belediye başkanlarımız ile bir araya geldi” diyen Uluçay, “Taleplerini tek tek dinleyen Bakanımız Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde hükümet konağı, jandarma binaları ve birçok alanda taleplerimize anında cevap verdi. Oldukça verimli geçen toplantı şehrimize yeni kazanımlar sağladı” dedi. 

Çay barajından ilk sulama yapıldı; 20 milyon ek gelir sağlanacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de ziyaretinin ilimize büyük katkılar sağladığını kaydeden Uluçay şöyle konuştu; Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli bölgenin en büyüğü olan Çay Barajını ziyaret ederek barajdan ilk kez 20 bin dekarlık alanda yapılacak sulama için vanaları açtı ve çiftçilerimizin hizmetine sundu. Açılan vanalar ile birlikte üreticilerimiz yıllık 20 milyon TL ek gelir sağlayacak. Çiftçimizle ilgili ve şehrimize yapılacak yatırımlarla ilgili Bakanımıza talepleri ilettik.  

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilimizde 3,2 milyar TL yatırım kazandırdı”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ziyaretine de değinen Uluçay “TOKİ 18 yılda Afyonkarahisar 3.2 milyarlık yatırım yaptı. İlimiz dahil olmak üzere Çetinkaya Mahallesi'ne 496 konut yapılacak, Dinar Konak’a 81 konut daha ilave edilecek. Sadık Bey Mahallesi'ne 369 konut yapılacak. Sandıklı ilçesine 253 konut daha yapılacak. Emirdağ’a 174 konut, Evciler’e 126, İscehisar’a 213 konut daha yapılacak. Bununla birlikte çevre düzenlemeleri, millet bahçeleri, bisiklet yolları ve bir çok sosyal donatı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca ilimize kazandırılıyor” dedi. 

“Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si hayırlı olsun”

Uluçay, “Sinanpaşa ilçemizde Organize Sanayi Bölgesi amacı ile milletvekillerimizin başvurduğu Tarım Dışı talebi 15 Haziran’da yapılan komisyonda uygun görüldü. Böylelikle önemli bir süreç daha tamamlanmış oldu. Buna göre Afyonkarahisar 2.OSB ve Türkiye’nin ilk Yeşil OSB’sini kuruluyor. 3 milyon m2 marjinal tarım arazisini OSB için tahsis değişikliği yapan Sn Bakanımız Bekir Pakdemirli ve Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece'ye, emeği geçen milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’e teşekkür ederiz” diye konuştu. 

Kent Konseyi Başkanı Yasan’ı tebrik etti  

Afyonkarahisar Kent Konseyi Olağan Genel Kurul toplantısında Kent Konseyi üyelerinin güven oyunu alan eğitimci Şemseddin Yasan’ı tebrik eden Uluçay, görevinde muvaffakıyetler diledi. 

Editör: TE Bilişim