Ak Parti Afyonkarahisar 24 ve 25’nci Dönem milletvekili Halil Ürün, Afyon Postası TV’de Gazeteci Nail Azbay’ın sorularını yanıtladı. Güney Beldesi’nde yaptığı “Bizi ite köpeğe yem etmeyin” sözleriyle eleştiri konusu olan Ürün, özetle şunları söyledi:

OLAY YANLIŞ ANLAŞILDI

O gün il başkanımızın daveti ile Güney Beldesi’ne gittim. Samimi bir ortamda. Oradakilerin hepsi Ak Partiliydi. Herkes karşımızda oturuyordu. 200-250 kişi vardı. Aydınlatılmış bir ortamda herkesi görebiliyordum. 25 dakikalık bir konuşma söz konusuydu. Öyle bir ortamda konuşuyorum. Konuyu anlattığım gün Büyük Birlik Partisi’ndeki arkadaşlarımız yanlış anlamış kendilerine izah ettim. Cemil Çoker Bey’den maksadı aşan bir şey varsa özür dilerim dedim. Konuşmanın tamamı dinlenmiş olsaydı, eskiler siyah ve sebah derdi. Öncesi ve sonrası. Orada 6 dakikalık bir kayıt var. Ertesi gün oradaki arkadaşlarımla görüştüm. 25 dakikalık bir konuşmam vardı ama kayıt yok dediler. Olay yanlış anlaşılmış. Aslında benim muhataplarım beni yanlış anlamadı. Benim muhattaplarım oradaki psikolojik havadan beni doğru anladılar ve alkışladılar. 

GÜNEY’DE SEÇİMİ KAYBEDERSEK NE OLUR BUNU ANLATTIM

Ben orada öyle şeyler söylüyorum. Varsayımlar üzerinde duruyorum. Seçimi kaybedersek ne olur bunu anlatıyorum. Güney’de seçimi kaybettiğimizde haftalarca televizyonlarda konuşacaklar. Muhalefet partileri bunları grup toplantılarında dile getirecek. Burada ana tema ne olacak? Ak Parti’nin oyu azalıyor, Güney’de seçimi kaybettiler, bunu derler mi derler. Bizim muhalefetimiz erken seçim demeye başlar. Bu ülkede seçimlerden çok çekti. Güney giderse, Cumhurbaşkanımız mahçup olursa, yurt dışında bize saldıranlar, gezide ve 15 Temmuz’da saldıranlar benim esas kastım bunlar. 

BENİM KASTIM TÜRKİYE’DE YAŞAYANLAR DEĞİL

Ben yıllardır bu ülkede siyaset yapıyorum. Ben seçmenime öyle söz kullanır mıyım? Rakip partiye kullanır mıyım? Rakip partim benim kardeşim. Ben onu ikna etmeliyim ki benim partim büyüsün. Ben orada seçimleri kesinlikle kazanmalıyız diyorum. İte köpeğe yem etmeyin diyebilir miyim? Böyle bir şey olur mu? Güney’de seçimi kaybetsek Güneyliler Ak Parti’yi değilde öbür adayı seçmiş olurlar. Ne olur Güney’de hayat devam eder. Ben bunun kelebek etkisiyle Türkiye siyasetine ve dünya siyasetine etkisi olacağını dedim. Yani bu anlamda söz ediyorum. Dış dünyadan söz ediyorum. Suriye, Libya, Karabağ bunlardan bahsediyorum. Ben Güney’deki seçimi dünya ölçeğinde bağlantı kurarken kullandığım bir cümledir it köpek cümlesi. Benim kastım Türkiye’de yaşayan insanlar değil. Türkiye dışında olanlar, Türkiye’ye ekonomik kumpas kuranlar, Türkiye’ye parasıyla vermediği silahları terör eylemlerine binlerce kamyon silah gönderen, bilerek veya bilmeyerek onların içerdeki maşalarınıda katabiliriz. Ben bütün dünyadaki müslümanlara kullanamam. O konuşma eksik verildi.