Özkaya’nın açıklamaları şöyle: 

HUYLARIMIZ UYDU

Bugün bir kardeşimizi dostumuzu bir başka ile uğurluyoruz. Kendisi ile genel müdürlüğü döneminde telefonla görüşme dışında bir tanışıklığımız yoktu. Bir şehit cenazesinde Sayın İçişleri Bakanımız ile birlikteydik. Gökmen Çiçek valimizde oradaydı.İkinizin karekteri çok uyar beraber çalışacaksınız Boylarınız uymuyor ama demişti. Bende huylarımız uysun demiştim. Gerçekten huylarımız birbirimize çok uydu. Adeta bir abi kardeş gibi istişarelerimiz oldu. Son derece uyumlu bir çalışma dönemi geçirdik. 

MAKAM ARACINDA TÜRK BAYRAĞI TAŞIYAN 3 KİŞİDEN BİRİ

Gökmen Valimizdeki enerji, birleştiricilik çok önemliydi. Burada bütün şehir var. Valiyi iktidardaki cumhurbaşkanı ve bakanlar atar. Ama vali aynı zamanda devlettir. Devlet makamını temsil eden makam aracına Türk Bayrağını takma yetkisi olan 3 kişiden biridir.

BAKANIMIZA 2023’E KADAR VALİMİZİ DEĞİŞTİRMEYİN DEMİŞTİM

Ben İçişleri Bakanımızla sık sık görüyorum. Aman ha 2023 seçimlerine kadar valimizi değiştirmeyin demiştim. Söz demişti. Bana kalırsa hiç bir problem yok demişti. 

AKŞAM YEMEĞİNDE VALİMİZDE BİR ŞEY OLDUĞUNU ANLADIM

Geçen hafta Spor Bakanımızla uçakla şehrimize geldik. Açılışlarımızı yaptık. Akşam yemeğe geçtik. Valimizde farklılık vardı. Sayın valim tuhaflık var her zamanki neşeniz yok dedim. Yok yok bir şey yok dedi. Biraz sıkıştırdım. Bir şey var sizde dedim. Kimseye söylemeyin ama şimdi beni aradılar benim tayinim çıkmış. Kayseri’ye gidiyorum. Gerçekten şok oldum. O an duydum. 

CUMHURBAŞKANIMIZ ARANDI AMA OLMADI

Kendisinin ısrarla söylemeyin demesine rağmen, devlet geleneğimizde bu yoktur demesine rağmen Sayın Bakanımıza (Veyse Eroğlu) söyledik. Sayın Bakanım Sayın Cumhurbaşkanımızı aradı. ‘Biz valimizi istiyoruz. Burada kalmasını arzu ediyoruz’ dedi.  Ancak ‘devlette imzadan çıkmış bir kararname geri dönmez’ dediler. Böylece Kayseri bir yönetici çalışkan bir valiyi kazanmış oldu. Gökmen Çiçek valimiz çok daha büyük şehirlerde Ankara’da İstanbul’da valilikler yapacak. Ben inanıyorum. Başka makamlarada gelecek yine beraber çalışacağız. Buna inanıyorum. 

VEKİLLER ARZU ETMEMİŞ SÖZLERİNE YANIT

İnsan gerçekten hayretler içinde kalıyor. Bazıları sosyal medyadan yazıyor. ‘Vekiller arzu etmemiş’ diyorlar. Bana sık sık ‘Vekilim vali bey siyasilerin çok önüne geçiyor’ söyleyenler oluyor. Bende diyorum ki ‘Sana ne oluyor, olursa bizim koltuğumuza olacak, biz rahatız, giderse bizim koltuk gideceğiz bizde bundan mutluyuz, valimiz ne kadar çok çalışırsa bu ile çalışıyor. Afyon’a yapılıyor bunlar. Kimse sırtına yükleyip alıp götürmüyor bunları. Bu dedikodularla değil yarınlara bakmamız lazım. Her görevin sınırı var. Yarın bizimde görevimiz bitecek. Başka arkadaşlarımız gelecek. Allah görevimizi bitirdiğimiz gün sayın valimizin bugün yaşadığı gibi arkasından hayır duası almayı bizlerede nasip etsin diyorum.