AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen ve AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, her araca uygun yerli ve milli motor üretimi için gerçekleştirilecek bir yatırımda, Afyonkarahisar’ın neler yapabileceğini istişare etmek amacıyla Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaret etti. Ziyaret dolayısıyla bir açıklama yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, aynı zamanda Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’i, Türk Eğitim Derneği Afyon Koleji’nin bulunduğu arsanın satın alınması dolayısıyla kutlayarak “İnşallah Türk Eğitim Derneği Afyon Koleji’nin bulunduğu arsanın kira getirisiyle daha çok öğrenciye burs verilecek” dedi.

BÜYÜK BİR YATIRIM

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin desteklediği, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile stratejik sektör olarak belirlenen motor üretimi hakkında, 4-5 milyar dolar civarında, 2500 mühendisin çalışacağı bir yatırım yapılacağını belirtti. Özkaya, konuyla ilgili olarak BMC TR Motor’un Genel Müdürü Osman Dur ile, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven ve AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen’in katılımıyla bir görüşme yaptıklarını kaydetti. Özkaya, “Osman Dur ve heyeti, bu konuyu anlatmak için il il geziyor. ‘Siz neleri üretebilirsiniz’ diye sorarak istişarede bulunuyorlar. Biz de bu heyeti Afyonkarahisar’a davet ettik. İnşallah sizlerin öncülüğünde Afyonkarahisar’daki sanayicilerimiz, üreticilerimizden, bilhassa makine ve elektronik alanında üretim yapan arkadaşlarımızı tespit edip burada bir toplantı yapalım. Bu şirket için Afyonkarahisar’da neler üretebileceğimizi, Üniversitemiz’in Otomotiv ve Mühendislik ile ilgili bölümlerinde, Teknokentimiz’de neleri geliştirebileceğimizi konuşalım. Allah nasip ederse ayın 13’ünden sonra da belirleyeceğimiz bir günde buraya gelecekler” diye konuştu.

“ÖNEMLİ HİZMETLERE İMZA ATILDI”

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de ziyaret dolayısıyla memnuniyetini dile getirerek başladığı konuşmasında “AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek’e, adaylığı hayırlı uğurlu olsun. Değerli Başkanımız Burhanettin Çoban’ın yaklaşık 10 senedir Afyonkarahisarımız’a önemli hizmetleri oldu. Birçok yatırım yapıldı, bundan sonra da birçok yatırım yapılacak. 10 senelik çalışmalarından dolayı Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AFYON EĞİTİM VAKFI İÇİN TEŞEKKÜR

Afyon Eğitim Vakfı’na kazandırılan arsa dolayısıyla AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür eden Serteser, “Güvenlik soruşturması dahil iki-üç ay sürecek bir konunun birkaç günde halledilmesindeki üstün gayretlerinizden dolayı, imza töreninde teşekkür ettim ama burada bir kez daha teşekkür ediyorum. Afyon Eğitim Vakfı, Afyon için önemli bir vakıf. 2015 senesinde 126 öğrenciye

150’şer lira burs verirken; bunu hem 200 liraya çıkardık, hem de bu sene 450 öğrenciye ulaştık. Bu arsa da bizim için çok önemliydi. Zaten Park Grubu’ndan belirli bir kira alıyoruz. Peşinatı yatırdık, tapusu da en fazla 1 ay içinde bize geçecek. Milli Emlak’a ödenecek kira da Afyon Eğitim Vakfı’na ödenmiş olacak. İlk etapta peşinatı yatırdık, daha 3 milyon 900 bin liraya yakın borcumuz var. Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz, Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ile birlikte İstanbul’daki işadamlarımızı ziyaret ettiğimizde, burada yatırımı olan olmayan, Afyonlu olan olmayan işadamlarımızdan önemli bir katkı sağladık. Yönetim Kurulumuz da 125’er bin lira taahhüt etmişti. Onlarla birlikte peşinatı yatırdık. Artık bundan sonra bu paranın ödenmesi, Afyonkarahisar’daki işadamlarımızın, Ankara ve diğer illerdeki işadamlarımızın katkısıyla mümkün olacak. Bu katkılarla parayı ödersek kiralar da burs olarak öğrencilerimize yansıyacak” dedi.

ÖN ÇALIŞMA YAPILDI

Motor üretimine Afyonkarahisar’ın nasıl katkı yapabileceği ile ilgili bir ön çalışma yaptıklarını belirten Serteser, “Sizinle telefonla görüştük. ‘Ayın 12-13’ünden sonra bu heyet gelecek. Hem Ticaret ve Sanayi Odası’nda makinecilerle bir toplantı, hem de ayrıca Üniversite’de bir toplantı yapacağız. Afyonkarahisar ve Türkiye’nin ekonomisine nasıl katkı sağlayabiliriz diye bir çalışma yapalım’ demiştiniz. Biz de eğer burada bir yatırım olacak olursa nerede olabilir diye bir çalışma yaptık, daha önce de yapmıştık. Bir de Afyonkarahisar’da hangi makineciler var, bu bahsedilen konuda hangi katkıyı sağlayabilirler diye bir çalışma yaptık. Bu heyet geldiği zaman bir toplantı düzenleyerek neler yapabileceğimizi görmüş olacağız. Bizim makinecilerimizin kapasitesi yüksek, gerçi şu anda mermer makinelerinde bir ağırlık var ama makine dediğinizde her makine yapılır. Yeter ki teçhizat olsun, mühendislik olsun, zeka olsun. Bu kapasitenin Afyonkarahisar’daki makinecilerimizde olduğunu düşünüyorum. Sizin de katkılarınızla belirli bir üretim yapacağız. Afyonkarahisar’ımıza neler yapabiliriz diye fikirlerimizi sizinle paylaşacağız” şeklinde konuştu.