Kayseri Valiliği’ne atanan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, il Genel Meclisi mayıs ayı oturumlarına katılarak meclis üyeleriyle vedalaştı. Vedalaşmada mecliste grubu bulunan tüm partilerden birer kişi söz alarak Vali Çiçek’e veda mesajını iletti. Tüm partiler özetle Vali Çiçek’in herkese karşı “adaletli” olduğunu belirterek kendisine teşekkür etti. İşte o açıklamalar:

MHP’Lİ MECLİS ÜYESİ ERTÜRK: “SİZ GERÇEKTEN AFYONLU OLDUNUZ”

Ahmet Zeki Ertürk, “Bundan yaklaşık 2 yıl önce Sayın Valimi ilk gördüğüm zaman ben de bir intiba oluştu ve bunu arkadaşlarımla da paylaşmıştım. Sayın Valimiz çok genç, çok dinamik, ilk valiliği dolayısıyla bunun heyecanı ve bakanlık merkez teşkilatıyla çalışmış olması, Ankara bürokrasisiyle geliştirmiş olduğu ilişkiler Afyonumuza inşallah en iyi şekilde yansıyacak diye düşünmüştüm. Sayın Valim geldiği ilk günlerde akşam balkona çıktığımda saat 11.00’de ilçelerden döndüğü görmüştüm. Bunu bir ara kendisine de arz etmiştim. Sayın Valim dün şehri dolaştığımda gerçekten sizin adınıza çok sevindim ama ilimiz adına da üzüldüm. Çünkü siz kadın, erkek, genç, ihtiyar herkesin gönlüne girebilmişsiniz. Herkes üzgündü. Akşam eve gittiğimde hanım da üzgündü. O da üzüntülerini ifade etti. Burada sihirli bir kelime var. Sizin Afyon’da yazmış olduğunuz başarı hikayesinin temel özeti orada. ‘Samimiyetiniz.’ Siz samimiyetinizi Afyonluya yansıtmışsınız. Bu kısa sürede gerçekleştirmiş olduğunuz hizmetler, atmış olduğunuz imzalar, başlatmış olduğunuz projeler inşallah Afyonumuzun ufkunun da genişlemesine katkı sağlamıştır. Bizlerde sizin başlatmış olduğunuz bu projelerin devam ettirilmesi ve tamamlanması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şundan emin olabilirsiniz ki; sadece meclis üyeleri değil, sadece siyasetçilerin değil vatandaşın da gönlünde yer ettiniz. Bir Afyonlu olarak sizin gibi valilerin çoğalması gerçekten ülkemizin kalkınmasını tetikleyecektir. Devletimize olan inancımız sizin gibi valileri gördükçe daha da pekişmiştir. Elbette ki birçok vali geldi geçti. Hepsi de önemli hizmetler yaptılar. Ama samimiyetin yansıması işin büyülü tarafı. Siz bunu gerçekleştirdiniz. Sizin gibi bir valiyi kaybettiğimiz için üzgünüz. Ama sizin gibi valilerin inşallah devletimizin bünyesinde farklı kadrolarda, daha farklı makamlarda hizmet etme inancı bizim devletimize olan güvenimizi de pekiştirmiştir. Size minnettarım. Grubum adına çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlı hizmetleriniz devam etmesini vesile etsin. Siz gerçekten bir Afyonlu oldunuz. Afyonlunun kalbine giren oradan zor çıkar“ dedi.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ NERGİZ: “VEDALARI HİÇ SEVMEM”

İsmahan Nergiz, “Hepimize eşit muamele yaptınız. Her yere eşit davrandınız. Her yeri gönüllediniz. Yaptığınız bütün katkılardan dolayı sonsuz teşekkür ediyorum sağ olun. Gittiğiniz yerde de başarılar diliyorum. Vedaları hiç sevmem” dedi.

İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYESİ YAĞCI: “ÖNGÖRÜ SAHİBİ BİR VALİYİ KAYBETTİK”

Alper Yağcı, “Afyon’un ortak kanaati Sayın Valimizin herkesi kucaklayan, yapıcı, samimi bir yapıda bizimle irtibat içinde olması. İlk valiliğinin olması, o heyecanı ilimize yansıtması, ilimizde küllenmiş tarihleri ortaya çıkarması, bütün Türkiye’ye mal olan ve ses getiren, Türkiye’de gerçekten bir çığır açacağını düşündüğümüz Kadın Kültür Evleri ve Kooperatifleriyle Afyon’da yeniliklere kapı açan bir Vali olduğunuz. Elbette ki bir gidiş olacaktı ama bizim için erken oldu. Sizinle daha uzun yıllar güzel hizmetler yapılabilirdi. Ama Sayın Valim bu bir Afyon’un gerçeği. Siz dediniz ki evet Afyon’da herkesin bir emeği var. Ama geldiğiniz 2 yıl süre boyunca herkesi kucaklayan partiler üstü bir yapıyla gerçekten bütün herkesi kucaklayıp Afyon’a hizmet etme noktasında bizi çok rahat bir şekilde birleştirdiniz. Bizlerde bu şekilde sizinle çalışmaktan ciddi şekilde mutlu olduk. Tabi Sayın Valimizin yolu açık olsun. İnşallah Kayseri’de değil Ankara’da çok daha büyük görevlerde de görebilirim. Bundan aylar önce hep beraber hatırlıyoruz. Afyon’un sucuğu mu Kayseri’nin pastırması mı dendiği zaman, buna cevap vermem, yarın Kayseri Valisi olursam ne olacak? Diyecek kadar öngörüş sahibi bir vali. Böyle bir öngörü sahibi valimizi kaybetmek gerçekten üzüntü verici. Ama ben Kayseri Valisi Gökmen Çiçek beyefendiden ilk il dışı turunu eski Afyon Valimiz Gökmen Çiçek’in yaptığı, büyük yatırımlarla ortaya çıkarttığı Frigya Ayazini bölgesine yapmasını özellikle bekliyorum inşallah” dedi.

“AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ ERTÜRK: “AFYONLU KADINLAR SİZE MİNNETTAR”

Ferda Ertürk, “Afyonkarahisar’a geldiğiniz ilk günden beri gecenizi gündüzünüze katarak çalıştınız. Bunu söylerken mecazi anlamda değil gerçek anlamda da hepimiz şahit olduk. Gecenin geç saatlerinden sabah daha gün ışımadan sabah namazıyla birlikte bürokratlarımızla birlikte ilçe ilçe çalışmalarınıza şahitlik ettik. Her ilçemizde kalıcı eserler bıraktınız. İlimizde görev yapan tüm valilerimizin yeri ve çalışmaları ayrı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz ama sizin farkınız bizler için gerçekten biraz önce söylemiş olduğunuz gibi Afyon aşığı bir valimizdiniz. Gönüllere dokunan bir valimiz oldunuz. Tüm hemşehrilerimizin kalbinde yer bıraktınız. Pek çok alanda başarılı çalışmalara imza attınız. Sağlık alanında yaptığınız çalışmalardan, uyuşturucuyla mücadelede yaptığınız çalışmalara kadar. İlimizde yaptığınız tüm çalışmalara şahidiz ve bu konudaki başarınız takdire şayandır. Afyonumuzun nutkunu açan çalışmalara imza attınız. Ancak bir kadın meclis üyesi olarak ve bir siyasi partinin il kadın kolları olarak, tüm Afyonlu kadınlarımız adına ayrı bir teşekkürüm var sizlere. Sadece ilimizde değil tüm Türkiye’de ilk olacak bir çalışmaya imza attınız. Kadın kooperatiflerimiz  ve Kadın Kültür Evlerimizle Afyonlu tüm kadınlarımıza ve ilçelerimizdeki, en ücra köylerdeki tüm kadınlara ulaşacak, şahsınız ve eşiniz hanımefendiyle birlikte bir çalışmaya imza attınız. Tekrar şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah bu çalışmalarınız bizlere emanet” dedi.

BAĞIMSIZ MECLİS ÜYESİ AYNACI: “HAYATIMIZDA UNUTULMAYACAK BİR BÖLÜM OLDU”

Derviş Aynacı, “Az önce ben bir göçmen ailenin çocuğuyum dediniz. Ben de Türkiye’ye 1992 yılında ilk olarak geldim. Beni gerçekten geçmişe götürdünüz. Yani hüzünlendirdiniz biraz. Sizinle çalışmaktan ve beraber işler başarmaktan çok gurur duydum. Bizim için hayatımızda unutulmayacak bir bölüm oldu. Pek çok valiyle iş yaptık ve çalıştık. Ama sizin yeriniz bizde mutlaka farklı olacak. İnanıyorum ki sizi inşallah ilerde daha güzel kademelerde, daha güzel ülke yönetiminde göreceğimizi arzu ediyoruz. Başarılarınız daim olsun inşallah. Vedalar böyle zamansız oluyor ama bir gün bir yerde karşılaşırız mutlaka. Ailenizle beraber sağlıklı, sıhhatli uzun ömürler dilerim” dedi.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ EMRULLAHOĞLU: “ÇOK ŞANSLISIN KAYSERİ”

Abdulkadir Emrullahoğlu, “Bir babanın ve ananın en gururlandığı eseri evlatlarıdır. Sizleri konuşmanızın arasında babam, ‘il genel meclisi üyeleri sizi sevmezse, hiçbir işe yaramazsın’ sözünden ben de çok etkilendim. Babanız ve annenize selam ve saygılar sunarak onlara seslenmek istiyorum. Öldülerse rahmet, sağlarsa ömrüne bereket. Böyle bir evlat yetiştirdiği için, hiç utanmayınız, hiç sıkılmayınız. Alnınız ak, başınız dik her zaman Gökmen Çiçek Bey ile gururlanınız diyorum. Burada gönüllere taht kurdunuz. İnancınızla, hal ve hareketlerinizle, icraatlarıyla, edebiyle Afyonumuza çok farklı bir renk kattınız Sayın Valim. Çok şanslısın Kayseri diyorum” dedi.>>Afyon Postası'nın Haberi.