Toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Jandarma Komutan Yardımcısı J. Alb. Erol Ürküt ile ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantı öncesi proje kapsamında bugüne kadar yapılan faaliyetler ile çalışmaların yer aldığı slayt sunumu eşliğinde katılımcılara bilgiler verildi.

Sultandağı İlçesinde Başladı, İl Geneline Yayıldı

Daha sonra söz alan Vali Mustafa Tutulmaz: “Sağlıklı Aile Huzurlu Toplum projesi Milletvekilimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun önerisiyle öncelikle Sultandağı ilçemizde başlatıldı. Daha sonra Dinar, Başmakçı, Dazkırı ve Evciler ilçelerimizi de dâhil ederek 5 ilçeye yaydık. Buralarda edindiğimiz tecrübelerle bunu ilimizin tamamına yaygınlaştırmak yönünde bir ilke kararı aldık. Bu doğrultuda da Sayın Bakanımızla birlikte bir toplantı yaptık. Bunu bir proje haline getirelim istedik. Bu doğrultuda da Vali Yardımcımız Dr. Mehmet Boztepe’nin başkanlığında bir çalışma grubu oluşturduk. Onlar bu yolda gayretli ve başarılı bir şekilde çalıştılar. Bugüne kadar elde edilen tecrübelerle bundan sonra neler yapabiliriz konusunu burada birlikte değerlendireceğiz. Sizlerin bu konudaki görüşlerinizi alarak bundan sonraki yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Aile Kavramını Özümüze Uygun Şekilde Yeniden Oluşturmalıyız

Aile kavramının son dönemlerde erozyona uğradığına değinen ve bu kapsamda bu projeyi çok önemsediğini ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz: “Aileyi korumadan toplumda huzuru sağlamamız mümkün değil. Aileleri korumalı ve yaşanan sıkıntıları da aslında bir anlamda kaynağında çözmeliyiz. Aileler sağlıklı olsun ki bizlerde toplumda huzur sağlayabilelim. Aile kavramını yeniden özümüze ve değerlerimize uygun şekilde oluşturmalıyız. Bu projede önceliğimiz, amacımız bu olmalı. Bu konuda ilgili tüm kurumlarımızın projeye destek sağlamalarını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmalarının ardandan toplantıya katılan ilgili kurum müdürleri projeye ilişkin görüş ve önerilerini paylaştı. 

Proje kapsamında eldeki tüm veriler ışığında bir eylem planı hazırlanacak, ikinci aşamada ise yapılacak anket çalışmaları ile ilin genel haritası ve ailede huzuru bozan şiddet, taciz, istismar, bağımlık, ailenin genel durumunu bozan hususlar konusunda istatistiki veriler ortaya çıkarılacaktır.

Elde edilen veriler sonrası çözüm önerileri değerlendirilerek sorunların ortada kaldırılması sağlanacaktır.